ICC Danmark

Nøglen til fremtidig fred og velstand ligger hos erhvervslivet

ICC’s generalsekretær John Denton fastslog på en ICC-konference i Portugal i februar, at virksomhederne har en stor interesse i – og ansvar for – at arbejde aktivt for løsning af globale udfordringer, herunder fremtidens multilaterale handelssystem.

Det internationale samfunds mål for fremtiden er alles mål for fremtiden og er derfor et vigtigt anliggende for virksomhederne. Erhvervslivets synspunkter er afgørende for at berige globale politiske og beslutningsprocesser, fastslog John Denton.

John Denton holder sin tale til ICC-konference i Portugal.

I sin tale understregede John Denton den private sektors rolle med hensyn til at sikre fred, velstand og mulighed for alle, og hvordan denne rolle kan styrkes yderligere gennem forretningsmæssigt engagement i internationale fora. Erfaringerne med ICC’s permanente observatørstatus i FN siden 2016 viser, at regeringerne anerkender erhvervslivets stigende betydning og engagement i at nå FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling.
 
100 års erhvervsliv
ICC fejrer i år 100-års jubilæum. ICC har gennem 100 år aktivt arbejdet for at bringe virksomhedernes ekspertise ind i beslutningsprocesserne på internationalt plan – lige fra klimaforhandlinger til globale drøftelser om internetforvaltning.
 
I 1927 spillede ICC således en central rolle med ekspertviden fra den private sektor, som grundlag for regeringers støtte til den generelle aftale om afgifter og handel, forløberen for WTO. I dag er ICC med til at digitalisere den globale dialog på handelsplatforme. Digitalisering er en ny form for forretningsmæssigt engagement, hvor virksomheder mere interaktivt kan agere i globale processer, hvilket fremvirker den drivkraft og den ekspertise i verdenshandlen som ICC står for.

Flere nyheder

Tilmelding til Incoterms® 2020 KURSUS

ICC Danmarks afholder næste seminar om de nye Incoterms® 2020 regler, den 27. februar i København. Yderligere seminarer for øvede brugere – og begyndere – følger snarest muligt landet over. Følg kalenderen.

Læs mere
INCOTERMS 2020 – HVAD ER NYT?

INCOTERMS 2020 er trådt i kraft og erstatter dermed 2010-versionen. Af Ulla Fabricius – leder af den danske ICC drafting gruppe og partner i Njord Law Firm. ÆNDRINGER DU BØR VÆRE OPMÆRKSOM PÅVed første øjekast […]

Læs mere
Update: Incoterms® 2020

De nye Incoterms® regler træder i kraft pr. 1. januar 2020. Fra denne dato bør enhver købs- og salgskontrakt henvise til Incoterms®2020 reglerne. Den engelsksprogede version Incoterms®2020 – Rules kan bestilles i ICC Danmarks webshop. […]

Læs mere
Danske virksomheder styrker ulande med frihandel

Onsdag den 13. marts 2019 afviklede ICC Danmark, Udenrigsministeriet, Danske Rederier og Mærsk et roundtable-møde om at engagere flere danske virksomheder i en offentlig-privat alliance, der hjælper ulande til at fjerne helt konkrete forhindringer for […]

Læs mere