ICC Danmark

ICC’s årlige mæglingsuge

ICC afholdte årets største uddannelsesbegivenhed, ICC Mediation Week, i Paris i starten af februar. Mere end 500 studerende, ADR-praktikere og frivillige fra hele verden var samlet i en uge til læring, netværk og sjov.

Studerende og fagfolk konkurrer sammen  

Fra 8.-13. februar konkurrerede 65 universitetshold i næsten 150 sessioner til den 14. udgave af ICC International Commercial Mediation Competition. Deltagere fra 32 lande og fra nogle af verdens mest prestigefyldte skoler medvirkede i rollespil med simulerede mæglingsforhandlinger.

Førende ADR-fagfolk fungerede som aktive mæglere og dommere. Alle sager er inspirerede af virkelige forretningskonflikter og udformet af en elitegruppe af ADR’er.

Deltagerne konkurrerer udover æren om eftertragtede praktikophold hos førende institutioner samt en vifte af præmier, bl.a. abonnementer på ICC Digital Library.

Fagfolk konkurrerer

Mæglingsugen samlede også 155 tvistbilæggelsesprofessionelle og akademikere, der deltog i en konkurrence til ICC Mediation Week. Arrangementet den 11. februar bød blandt andet på interaktive sessioner med fagfolk fra hele verden. Blandt højdepunkterne var en “speed dating”-inspireret diskussion; en debat om Singapore-konventionen og en workshop om “gå til handling” og andre professionelle værktøjer henvendt til mæglere.

En af nyskabelserne i år var den inter-generationelle roundtable-session. Sessionen skabte god kontakt mellem de studerende og fagfolk gennem ekspertindsigt og best-practise med særligt fokus på anvendelse af digitale løsninger i ​​mæglingsprocessen.

Gode netværksmuligheder

På trods af ICC Mediation Weeks mange konkurrenceelementer, er ugen en fantastisk mulighed for at knytte relationer og skabe nye faglige netværk for både studerende og praktikere. Desuden finder arrangementerne sted i nogle af den franske hovedstads mest imponerende lokationer, som i sig selv lokker interesserede, deltager til næste års arrangement.


			

Flere nyheder

ICC-ændringer pga Corona-situationen

ICC Danmark følger myndighedernes anbefalinger og har indstillet alle mødeaktiviteter. Voldgiftssager, Trade Finance-sager, mv. ekspederes naturligvis fortsat. Der kan desværre opleves længere ekspeditionstid ved bogbestillinger pga. nedsat bemanding på kontoret. Nye datoer for INCOTERMS-seminarer meddeles, […]

Læs mere
INCOTERMS 2020 – HVAD ER NYT?

INCOTERMS 2020 er trådt i kraft og erstatter dermed 2010-versionen. Af Ulla Fabricius – leder af den danske ICC drafting gruppe og partner i Njord Law Firm. ÆNDRINGER DU BØR VÆRE OPMÆRKSOM PÅVed første øjekast […]

Læs mere
Update: Incoterms® 2020

De nye Incoterms® regler træder i kraft pr. 1. januar 2020. Fra denne dato bør enhver købs- og salgskontrakt henvise til Incoterms®2020 reglerne. Den engelsksprogede version Incoterms®2020 – Rules kan bestilles i ICC Danmarks webshop. […]

Læs mere
Danske virksomheder styrker ulande med frihandel

Onsdag den 13. marts 2019 afviklede ICC Danmark, Udenrigsministeriet, Danske Rederier og Mærsk et roundtable-møde om at engagere flere danske virksomheder i en offentlig-privat alliance, der hjælper ulande til at fjerne helt konkrete forhindringer for […]

Læs mere