ICC Danmark

Virksomheder kæmper for at nedbryde plastforurening

ICC markerede World Environment Day ved at fremhæve innovative virksomheder rundt omkring i verden, der forpligter sig til at nedbryde plastforurening.

FN’s World Environment Day

Hvert år den 5. juni afholdes FN’s World Environment Day. Det er en begivenhed, som samler det internationale samfund i et fælles mål om at reducere plastikaffald og støtte op om FN’s mål for bæredygtig udvikling. FN’s World Environment Day blev afholdt under temaet #BeatPlasticPollution.

ICC havde på sociale medier i dagene op til World Enviroment Day understreget problemet med,  at der produceres mere end 300 millioner tons plast hvert år, hvoraf 10%  ender i havet.

Plastforurening koster 120-160 mia. USD årligt

Det anslåes, at  kun 5% plast, bliver genbrugt effektivt. Plastaffald estimeres at anrette skader for op imod 120-160 mia. USD årligt fx i form af  tilstoppede afløb og forurenede oceaner. Det er derfor vigtigt at den private sektor, regeringer og andre interessenter samarbejder om at finde en effektiv løsning til håndtering af affald.

Ikke kun godt for miljøet – også for erhvervslivet

Erik Solheim, direktør for FNs miljøprogram konstaterer i en ny rapport om plastforurening, at: det ikke er selve plasten, der er problemet, men hvad vi gør med affaldet.

ICC er forkæmper for bæredygtig udvikling og opfordrer virksomheder til at tage ansvar for at samarbejde med andre interessenter i kampen mod plastaffald. Nedenfor er fem eksempler på forretningsmæssig aktivitet i kampen for FN’s mål for bæredygtig udvikling og for at beskytte planeten mod plastforurening:

ICC arbejder for at fremme bæredygtig økonomisk vækst og ansvarlig forretningsadfærd, herunder maksimering af ressourceeffektiviteten. Læs mere om ICC’s arbejde for SDG’erne her.

Flere nyheder

Ny generalsekretær for ICC Danmark

Brian Mikkelsen erstatter Jens Klarskov på posten som generalsekretær for ICC Danmark. Det sker samtidig med at Brian Mikkelsen tiltræder som administrerende direktør i Dansk Erhverv. Brian er tidligere justits-, erhvervs og kulturminister samt tidligere […]

Læs mere
ICC’s nye formand er Paul Polman

Paul Polman, administrerende direktør for Unilever, er blevet valgt som formand for ICC ved World Council i Paris den 21. juni. Ambitioner om bæredygtigt erhverv Polman har været leder af Unilever siden 2009. Hr. Polman […]

Læs mere
ICC Voldgiftsinstitution er den mest foretrukne i verden

ICC Internationale Voldgiftsdomstol er igen blevet anerkendt som den mest foretrukne voldgiftsinstitution i hele verden ifølge en større international voldgiftsundersøgelse. Undersøgelsen blev udført af International Arbitration School, Queen Mary University of London (QMUL) i samarbejde […]

Læs mere