ICC Danmark

Virksomheder kæmper for at nedbryde plastforurening

ICC markerede World Environment Day ved at fremhæve innovative virksomheder rundt omkring i verden, der forpligter sig til at nedbryde plastforurening.

FN’s World Environment Day

Hvert år den 5. juni afholdes FN’s World Environment Day. Det er en begivenhed, som samler det internationale samfund i et fælles mål om at reducere plastikaffald og støtte op om FN’s mål for bæredygtig udvikling. FN’s World Environment Day blev afholdt under temaet #BeatPlasticPollution.

ICC havde på sociale medier i dagene op til World Enviroment Day understreget problemet med,  at der produceres mere end 300 millioner tons plast hvert år, hvoraf 10%  ender i havet.

Plastforurening koster 120-160 mia. USD årligt

Det anslåes, at  kun 5% plast, bliver genbrugt effektivt. Plastaffald estimeres at anrette skader for op imod 120-160 mia. USD årligt fx i form af  tilstoppede afløb og forurenede oceaner. Det er derfor vigtigt at den private sektor, regeringer og andre interessenter samarbejder om at finde en effektiv løsning til håndtering af affald.

Ikke kun godt for miljøet – også for erhvervslivet

Erik Solheim, direktør for FNs miljøprogram konstaterer i en ny rapport om plastforurening, at: det ikke er selve plasten, der er problemet, men hvad vi gør med affaldet.

ICC er forkæmper for bæredygtig udvikling og opfordrer virksomheder til at tage ansvar for at samarbejde med andre interessenter i kampen mod plastaffald. Nedenfor er fem eksempler på forretningsmæssig aktivitet i kampen for FN’s mål for bæredygtig udvikling og for at beskytte planeten mod plastforurening:

ICC arbejder for at fremme bæredygtig økonomisk vækst og ansvarlig forretningsadfærd, herunder maksimering af ressourceeffektiviteten. Læs mere om ICC’s arbejde for SDG’erne her.

Flere nyheder

Update: Incoterms® 2020

Opdateret den 7. november De nye Incoterms® regler træder i kraft pr. 1. januar 2020. Fra denne dato bør enhver købs- og salgskontrakt henvise til Incoterms®2020 reglerne. Incoterms®2020 indeholder de nye ICC regler for anvendelse […]

Læs mere
Danske virksomheder styrker ulande med frihandel

Onsdag den 13. marts 2019 afviklede ICC Danmark, Udenrigsministeriet, Danske Rederier og Mærsk et roundtable-møde om at engagere flere danske virksomheder i en offentlig-privat alliance, der hjælper ulande til at fjerne helt konkrete forhindringer for […]

Læs mere
ICC’s årlige mæglingsuge

ICC afholdte årets største uddannelsesbegivenhed, ICC Mediation Week, i Paris i starten af februar. Mere end 500 studerende, ADR-praktikere og frivillige fra hele verden var samlet i en uge til læring, netværk og sjov. Studerende […]

Læs mere