ICC Danmark

Small Business Champions-initiativet er en succes

ICC og WTO annoncerede den 14. marts, at de har udvalgt yderligere tre Small Business Champions -forslag, som er fremsat af henholdsvis Institut for Eksport og International Handel (UK), eBay (USA) og National Confederation of Industry (Brasilien).

Institut for Eksport og International Handel

Forslaget har til formål at drive en konkurrence kaldet “Open to Export International Business Awards”, der sigter mod at motivere små virksomheder over hele verden til at begynde at handle internationalt. Instituttet vil yde støtte, uddannelse og online værktøjer til at hjælpe små virksomheder med at sammensætte en “global væksthandlingsplan”. Virksomhederne med de bedste handlingsplaner vil så have mulighed for at præsentere dem for et panel af dommere på WTO’s offentlige forum i oktober.

eBay
“eBay Emerging Markets Initiative”, har som mål at øge bevidstheden blandt små virksomheder om de muligheder som online-handel kan have for selvstændige virksomheder. Til dette formål søger initiativet at hjælpe små og mellemstore virksomheder i Latinamerika, Mellemøsten og Nordafrika, der udnytter eBay-markedspladsen. Initiativet vil blive gennemført i samarbejde med eksportfremme og udviklingsbureauer. Det vil målrette eksportklare og motiverede små og mellemstore virksomheder, der er identificeret via applikationskampagner, og som giver uddannelse om vigtige online-handelsproblemer.

Brasiliens National Confederation of Industry
Forslaget har til formål at støtte MSME til bedre at forstå, identificere og overvinde hindringer for at drive forretning på udenlandske markeder. Under dette projekt, der hedder “Small Business Without Barriers”, vil Confederation udføre en række aktiviteter, herunder: lancering af en undersøgelse af små virksomheder for at identificere de vanskeligheder, de står over for når de handler internationalt; Gennemførelse af kapacitetsopbygning af roadshows i ni brasilianske stater og give information og træning gennem brochurer, vejledninger, online kurser og videoer.

Et fælles ønske
I en kommentar siger WTOs generaldirektør Roberto Azevêdo: “De forslag, vi annoncerer i dag, kommer fra tre forskellige dele af verden, men de deler et ægte ønske om at støtte små virksomheder og hjælpe dem med at få de nødvendige færdigheder til at handle internationalt. Jeg vil gerne takke dem for deres kreativitet med at bringe deres ideer til bordet. Vi glæder os til at se disse projekter implementeret og se den forskel, som de vil gøre for små virksomheder. ”

Og ICCs generalsekretær John Danilovich tilføjer: ”Da vi lancerede initiativet sidste år var formålet at demonstrere globale virksomheders evne og vilje til at hjælpe små og mellemstore virksomheders kompetencer i global handel. Disse tre nye forslag demonstrerer i høj grad den private sektors beslutsomhed for at gøre handel mere inklusiv. ”

Baggrund
ICC-WTO Small Business Champions-initiativet er en platform for virksomheder og organisationer i den private sektor over hele verden til at foreslå innovative, praktiske ideer, der er designet til at tilskynde MSME’er til at drive forretning på tværs af grænserne. De tre første vellykkede forslag blev indsendt af Google, Unionen for Handelskamre i Den Tidligere Jugoslaviske Republik Makedonien og Mercado Libre.

Når de udvalgte projekter er gennemført, vil virksomheden eller den private sektor blive anerkendt som en ICC-WTO Small Business Champions.

Læs mere om initiativet ICC-WTO Small Business Champions her. 

Flere nyheder

Danske virksomheder styrker ulande med frihandel

Onsdag den 13. marts 2019 afholder ICC Danmark, Udenrigsministeriet, Danske Rederier og Mærsk et roundtable-møde, som skal få danske virksomheder med i en offentlig-privat alliance, der skal hjælpe ulande til at fjerne helt konkrete forhindringer […]

Læs mere
ICC’s årlige mæglingsuge

ICC afholdte årets største uddannelsesbegivenhed, ICC Mediation Week, i Paris i starten af februar. Mere end 500 studerende, ADR-praktikere og frivillige fra hele verden var samlet i en uge til læring, netværk og sjov. Studerende […]

Læs mere
Når bæredygtighed bliver mere end blot ”business care”

Industrisektoren verden over kan drage fordel af bæredygtighed. Michael Wilkins fastslår, at bæredygtighed ikke blot er tomme ord, men selv industrisektoren kan drage økonomiske fordele af bæredygtigt erhverv. Michael Wilkins, chef for Bæredygtig Finansiering, S&P […]

Læs mere