ICC Danmark

Small Business Champions-initiativet er en succes

ICC og WTO annoncerede den 14. marts, at de har udvalgt yderligere tre Small Business Champions -forslag, som er fremsat af henholdsvis Institut for Eksport og International Handel (UK), eBay (USA) og National Confederation of Industry (Brasilien).

Institut for Eksport og International Handel

Forslaget har til formål at drive en konkurrence kaldet “Open to Export International Business Awards”, der sigter mod at motivere små virksomheder over hele verden til at begynde at handle internationalt. Instituttet vil yde støtte, uddannelse og online værktøjer til at hjælpe små virksomheder med at sammensætte en “global væksthandlingsplan”. Virksomhederne med de bedste handlingsplaner vil så have mulighed for at præsentere dem for et panel af dommere på WTO’s offentlige forum i oktober.

eBay
“eBay Emerging Markets Initiative”, har som mål at øge bevidstheden blandt små virksomheder om de muligheder som online-handel kan have for selvstændige virksomheder. Til dette formål søger initiativet at hjælpe små og mellemstore virksomheder i Latinamerika, Mellemøsten og Nordafrika, der udnytter eBay-markedspladsen. Initiativet vil blive gennemført i samarbejde med eksportfremme og udviklingsbureauer. Det vil målrette eksportklare og motiverede små og mellemstore virksomheder, der er identificeret via applikationskampagner, og som giver uddannelse om vigtige online-handelsproblemer.

Brasiliens National Confederation of Industry
Forslaget har til formål at støtte MSME til bedre at forstå, identificere og overvinde hindringer for at drive forretning på udenlandske markeder. Under dette projekt, der hedder “Small Business Without Barriers”, vil Confederation udføre en række aktiviteter, herunder: lancering af en undersøgelse af små virksomheder for at identificere de vanskeligheder, de står over for når de handler internationalt; Gennemførelse af kapacitetsopbygning af roadshows i ni brasilianske stater og give information og træning gennem brochurer, vejledninger, online kurser og videoer.

Et fælles ønske
I en kommentar siger WTOs generaldirektør Roberto Azevêdo: “De forslag, vi annoncerer i dag, kommer fra tre forskellige dele af verden, men de deler et ægte ønske om at støtte små virksomheder og hjælpe dem med at få de nødvendige færdigheder til at handle internationalt. Jeg vil gerne takke dem for deres kreativitet med at bringe deres ideer til bordet. Vi glæder os til at se disse projekter implementeret og se den forskel, som de vil gøre for små virksomheder. ”

Og ICCs generalsekretær John Danilovich tilføjer: ”Da vi lancerede initiativet sidste år var formålet at demonstrere globale virksomheders evne og vilje til at hjælpe små og mellemstore virksomheders kompetencer i global handel. Disse tre nye forslag demonstrerer i høj grad den private sektors beslutsomhed for at gøre handel mere inklusiv. ”

Baggrund
ICC-WTO Small Business Champions-initiativet er en platform for virksomheder og organisationer i den private sektor over hele verden til at foreslå innovative, praktiske ideer, der er designet til at tilskynde MSME’er til at drive forretning på tværs af grænserne. De tre første vellykkede forslag blev indsendt af Google, Unionen for Handelskamre i Den Tidligere Jugoslaviske Republik Makedonien og Mercado Libre.

Når de udvalgte projekter er gennemført, vil virksomheden eller den private sektor blive anerkendt som en ICC-WTO Small Business Champions.

Læs mere om initiativet ICC-WTO Small Business Champions her. 

Flere nyheder

ICC Danmark har fået ny Vice General Sekretær

ICC Danmark har ansat en ny Vice General Sekretær efter, at Nynne Norman Scheuer fratrådte stillingen.  Vores nye Vice General Sekretær er cand. polit. Christian Sestoft. Christian (46 år) er en erfaren politisk-økonomisk medarbejder i […]

Læs mere
Digitale færdigheder har stor betydning for SDG’erne

Digital teknologi er et vigtigt redskab for bæredygtig udvikling. Men mange mennesker rundt omkring i verden mangler stadig grundlæggende færdigheder, der er nødvendige for at høste fordelene ved den digitale økonomi. ICC´s Basis Action Support […]

Læs mere
Ny formand for ICC’s miljø- og energikommission

ICC har udnævnt Justin Perrettson som ny formand for ICC’s miljø- og energikommission, gældende fra 1. marts 2018. Perrettson er Head of Global Engagements hos Novozymes, verdens førende bioinnovationsfirma, hvor han leder en række politiske […]

Læs mere
ICC udgiver global outsourcing guide

ICC udgiver en praktisk vejledning om vellykkede outsourcing løsninger – tilgængelig til gratis download. I en globaliseret verden søger flere og flere virksomheder efter samarbejde og outsourcing på andre markeder og regioner. Ifølge en undersøgelse […]

Læs mere