ICC Danmark

Ny ICC Business Guide forenkler internationale handelsaftaler

ICC har udgivet bogen Business Guide to Trade and Investment, som er redigeret af handelsadvokaterne Arthur Appleton og Patrick Macrory. Mere end nogensinde før er det afgørende, at virksomheder forstå internationale handelsaftaler.

Alle virksomheder er forskellige, men guiden kan anvendes af alle, udtaler Arthur Appleton og Patrick Macrory. Det er essentielt, at virksomheder og organisationer kan genkende den position og situation som de indtager i forhold til global handel, idet globale handelsaftaler påvirker omkostninger og evnen til at levere over for sine kunder og klienter.

Guide til erhvervsvirksomheder
Guiden har til formål at hjælpe virksomheder med let at navigere rundt i det indviklede og skiftende handels- og investeringslandskab og få en dybere forståelse for globale handelsaftaler. Patrick Macrory siger om bogen, at: “Guiden er primært rettet mod erhvervslivet. Tanken er, at guiden skal lede virksomheder gennem handelsaftalerne og hindringer. Hvis en virksomhed for eksempel står over for eksporthindringer kan systemet i guiden anvendes til at overkomme disse hindringer, eller hvis en industri står over for hård konkurrence fra importen giver systemet dem også muligheder for at få hjælp. ”

Guidens 13 kapitaler giver virksomhedsledere en unik indsigt i blandt andet en kort historie om det globale handelssystem, en oversigt over hvordan industrier kan opnå støtte for import, der kan være dem til skade og et overblik over offentlige indkøb. Guiden kan hjælpe virksomhedsledere med at tage styringen i deres be cstræbelse efter global økonomisk vækst og velstand.

Indblik i global handel
Jean-Pierre Lehmann, grundlægger af The Evian-gruppen, udtalte: “Det er mit håb, at denne bog vil spille en rolle i at anspore en revolution i virksomhedsledelse. Bidragsydere har arbejdet hårdt for at forenkle de komplekse og tekniske fag inden for handel og investeringer og gøre dem mere tilgængelige. De har givet en god introduktion til de vigtigste handelsbegreber. ”

For at forbinde teori til praksis er casestudies inkluderet i bogen. Blandt andet hvordan Verdenshandelsorganisationens tvistbilæggelsessystem blev brugt til at fjerne handelshindringer for amerikanske husdyrimportører, import af indiske bomuldstypen og alkoholholdige drikkevarer. Læs mere om Business Guide to Trade and Investment her. 

Flere nyheder

ICC Voldgiftsinstitution er den mest foretrukne i verden

ICC Internationale Voldgiftsdomstol er igen blevet anerkendt som den mest foretrukne voldgiftsinstitution i hele verden ifølge en større international voldgiftsundersøgelse. Undersøgelsen blev udført af International Arbitration School, Queen Mary University of London (QMUL) i samarbejde […]

Læs mere
Carnet-systemet udvider til Qatar

Qatar er det 78. land til at indføre ATA Carnet-systemet. Samtidig er Qatar Handelskammeret også blevet det 77. medlem af den internationale ATA Carnet Guarantee Chain. Fremmer åben handel På vegne af ICC WCF World […]

Læs mere
Digitalisering af Trade Finance

ICC’s årlige rapport af Trade Finance sektoren Global Trade: Securing Future Growth viser, at 60 pct. af bankerne er godt i gang med digitalisering – hvilket er en essentielt faktor for fremtidens bankverden inden for […]

Læs mere
NY udgave af ICC Guide to Export Import

Det er nu muligt at købe den 5. udgave af ICC Guide to Export & Import. Den 5. udgave går endnu mere i dybden end sine forgænger ved at introducere de væsentlige regler og standardpraksis […]

Læs mere