ICC Danmark

ICC’s voldgift og ADR Kommissionen har udnævnt nye næstformænd

Formelt blev de nye næstformænd udnævnt af ICC’s generalsekretær John Danilovich efter forslag fra Kommissionens formand Carita Wallgren-Lindholm og i samråd med ICC’s internationale voldgiftsdomstol, Læs mere om. 

De nye næstformænd udgør sammen med Kommissionens formand, Wallgren-Lindholm, præsident for ICC-domstolen Alexis Mourre, generalsekretær for ICC-retten Alexander G. Fessas, formand for Institute of World Business Law, Yves Derains, formand for ICC Internationalt Center for ekspertise, James Nicholson og Kommissionens sekretær, Helene van Lith selve styringskomitéen for Kommissionens ledelse.

De nye næstformænd er:

Babatunde Ajibade, SAN, S. P. A. Ajibade & Co (Nigeria, med base i Lagos)

Jose Ricardo Feris, Squire Patton Boggs LLP (Dominikanske Republik, Guatemala, Spanien, med base i Paris)

Susanne Gropp-Stadler, Siemens AG (Tyskland, med base i München)

Dyala Jiménez Figueres, DJ Arbitraje (Costa Rica, med base i San José)

Vladimir Khvalei, Baker & Mckenzie CIS (Rusland, med base i Moskva)

Xiaohong Liu, Shanghai Universitet for Statskundskab og Ret (Kina, med base i Shanghai)

Jenni Lukander, Nokia Corporation (Finland, med base i Espoo)

Caline Mouawad, King & Spalding LLP (Libanon, USA, med base i New York)

Christopher Newmark, Spencer Underhill Newmark LLP (England, med base i London)

Melanie van Leeuwen, Derains & Gharavi (Holland, med base i Paris)

Sharif Ali Zu’bi, Ali Sharif Zu’bi Advocates & Legal (Jordan, med base i Amman)

Hver næstformand vil tjene en treårig periode med undtagelse af Christopher Newmark og Xiaohong Liu, der tjener i et år hver.

Skal sikre, at ICC voldgiftskommission forbliver i verdensklasse:
Generalsekretæren for ICC-domstolen Alexander G. Fessas udtaler: “Jeg er meget glad for, at en sådan dygtig og forskelligartet ekspertgruppe vil drive Kommissionens strategiske retning og dens bestræbelser på at sikre, at ICC forbliver forude inden for voldgift og anden tvist opløsningstjenester. Jeg ser frem til at arbejde tæt sammen med dem alle. ”

Wallgren-Lindholm udtaler: “Den nye styringskomité i Kommissionen repræsenterer en bred vifte af geografiske, faglige og personlige profiler. Jeg er ikke i tvivl om, at dette vil give mulighed for nogle meget progressive tvistbilæggelsestænkninger … Mine uger i embedet som Kommissionens formand har allerede vist mig hvilket ansvar og engagement, der kræves, og hvor meget energi, der anvendes og genereres i kommissionsaktiviteter både på og mellem kommissionsmøder. ”

Kommissionen:
Kommissionens medlemskab består af ca. 850 praktiserende advokater, voldgiftsmænd, mæglere, rådgivere og akademikere. Det omfatter medlemmer fra mere end 90 lande af Kommissionens opgavestyrker, der er oprettet for at undersøge et bestemt aspekt af tvistbilæggelse eller sektor for at fastsætte en standard inden for det internationale tvistbilæggelsessamfund.

Kommissionen holder to møder om året, om foråret og efteråret. Det næste møde vil være den 10. april i Paris ved Paris Arbitration Week 2018. Læs mere om her.

Flere nyheder

ICC Voldgiftsinstitution er den mest foretrukne i verden

ICC Internationale Voldgiftsdomstol er igen blevet anerkendt som den mest foretrukne voldgiftsinstitution i hele verden ifølge en større international voldgiftsundersøgelse. Undersøgelsen blev udført af International Arbitration School, Queen Mary University of London (QMUL) i samarbejde […]

Læs mere
Carnet-systemet udvider til Qatar

Qatar er det 78. land til at indføre ATA Carnet-systemet. Samtidig er Qatar Handelskammeret også blevet det 77. medlem af den internationale ATA Carnet Guarantee Chain. Fremmer åben handel På vegne af ICC WCF World […]

Læs mere
Digitalisering af Trade Finance

ICC’s årlige rapport af Trade Finance sektoren Global Trade: Securing Future Growth viser, at 60 pct. af bankerne er godt i gang med digitalisering – hvilket er en essentielt faktor for fremtidens bankverden inden for […]

Læs mere
NY udgave af ICC Guide to Export Import

Det er nu muligt at købe den 5. udgave af ICC Guide to Export & Import. Den 5. udgave går endnu mere i dybden end sine forgænger ved at introducere de væsentlige regler og standardpraksis […]

Læs mere