ICC Danmark

ICC’s nye formand er Paul Polman

Paul Polman, administrerende direktør for Unilever, er blevet valgt som formand for ICC ved World Council i Paris den 21. juni.

Ambitioner om bæredygtigt erhverv

Polman har været leder af Unilever siden 2009. Hr. Polman er en førende fortaler for virksomheders rolle for fremskridt mod FN’s mål for bæredygtige udviklingsmål. Under Polmans ledelse har Unilever sat en ambitiøs vision om at sætter miljømæssige fodaftryk og skabt positive sociale aktivitet gennem Unilever’s Sustainable Living Plan.

Hr. Polmans engagement i at sikre langsigtet bæredygtig vækst og udvikling afspejles også i hans medlemskab af World Economic Forum’s International Business Council og hans rolle som formand for B-teamet og næstformand for FN’s Global Compact.

Hr. Polman pointerer, at “det er en afgørende tid for ICC som organisation og for det internationale samfund og jeg er beæret over at blive en del af ICC’s ledelse netop nu. Det vigtigere end nogensinde før, at erhvervslivet tager en ledende rolle i at nå de bæredygtige udviklingsmål og reagere på de mange globale udfordringer som vi står overfor. ICC er den private sektors stemme på verdensplan og skal derfor stå klar til at mobilisere forretningen mod langsigtede mål, som både er socialt og økonomisk produktive. ”

Anerkendelse af arbejdet

Tidligere i år modtog hr. Polman en ridderorden fra Hendes Hendes Majestæt Dronning Elizabeth II, som anerkendelse for sine tjenester til erhvervslivet. Dertil modtog hr. Polman Treaties of Nijmegen Medal for sit bidrag til at opbygge en mere bæredygtig verden. Han er også modtager af Frankrikes Chevalier de la Légion d’Honneur, der anerkender arbejdet for at støtteFN’s klimaændringsaftale (COP21) i Paris.

Skal fremme ICC’s nye kurs

ICCs generalsekretær John W.H. Denton siger om hr. Polman:  “Gennem hele Hr. Polmans karriere har han konsekvent arbejdet og støttet kampen for bæredygtig udvikling og inklusiv vækst. Jeg er meget glad for at få ham ombord, da ICC nærmer sig sit 100-års jubilæum og der hersker ingen tvivl om, at hans ledelse vil hjælpe os med at nå den ambitiøse nye kursus vi har sat. ”

ICC World Council besatte yderligere følgende stillinger i bestyrelsen:

Alexis Mourre blev valgt til en anden periode som præsident for ICC’s internationale voldgiftsdomstol. Ajay Banga, administrerende direktør for Mastercard, blev udnævnt til ICCs første næstformand og Yassin Al Suroor, formand for A’amal Group, blev udnævnt til anden næstformand i ICC.

Der blev også valgt fire nye direktionsmedlemmer:

Monica de Grieff, formand, Bogotakammeret i Colombia (Colombia)

Giampiero Massolo, formand, Fincantieri S.p.A. (Italien)

Xu Niansha, formand, China Poly Group Corporation (Kina)

Zabihullah Ziarmal, CEO, Cefe Group International (Afghanistan)

Flere nyheder

Ny generalsekretær for ICC Danmark

Brian Mikkelsen erstatter Jens Klarskov på posten som generalsekretær for ICC Danmark. Det sker samtidig med at Brian Mikkelsen tiltræder som administrerende direktør i Dansk Erhverv. Brian er tidligere justits-, erhvervs og kulturminister samt tidligere […]

Læs mere
Virksomheder kæmper for at nedbryde plastforurening

ICC markerede World Environment Day ved at fremhæve innovative virksomheder rundt omkring i verden, der forpligter sig til at nedbryde plastforurening. FN’s World Environment Day Hvert år den 5. juni afholdes FN’s World Environment Day. […]

Læs mere
ICC Voldgiftsinstitution er den mest foretrukne i verden

ICC Internationale Voldgiftsdomstol er igen blevet anerkendt som den mest foretrukne voldgiftsinstitution i hele verden ifølge en større international voldgiftsundersøgelse. Undersøgelsen blev udført af International Arbitration School, Queen Mary University of London (QMUL) i samarbejde […]

Læs mere