ICC Danmark

ICC’s nye formand er Paul Polman

Paul Polman, administrerende direktør for Unilever, er blevet valgt som formand for ICC ved World Council i Paris den 21. juni.

Ambitioner om bæredygtigt erhverv

Polman har været leder af Unilever siden 2009. Hr. Polman er en førende fortaler for virksomheders rolle for fremskridt mod FN’s mål for bæredygtige udviklingsmål. Under Polmans ledelse har Unilever sat en ambitiøs vision om at sætter miljømæssige fodaftryk og skabt positive sociale aktivitet gennem Unilever’s Sustainable Living Plan.

Hr. Polmans engagement i at sikre langsigtet bæredygtig vækst og udvikling afspejles også i hans medlemskab af World Economic Forum’s International Business Council og hans rolle som formand for B-teamet og næstformand for FN’s Global Compact.

Hr. Polman pointerer, at “det er en afgørende tid for ICC som organisation og for det internationale samfund og jeg er beæret over at blive en del af ICC’s ledelse netop nu. Det vigtigere end nogensinde før, at erhvervslivet tager en ledende rolle i at nå de bæredygtige udviklingsmål og reagere på de mange globale udfordringer som vi står overfor. ICC er den private sektors stemme på verdensplan og skal derfor stå klar til at mobilisere forretningen mod langsigtede mål, som både er socialt og økonomisk produktive. ”

Anerkendelse af arbejdet

Tidligere i år modtog hr. Polman en ridderorden fra Hendes Hendes Majestæt Dronning Elizabeth II, som anerkendelse for sine tjenester til erhvervslivet. Dertil modtog hr. Polman Treaties of Nijmegen Medal for sit bidrag til at opbygge en mere bæredygtig verden. Han er også modtager af Frankrikes Chevalier de la Légion d’Honneur, der anerkender arbejdet for at støtteFN’s klimaændringsaftale (COP21) i Paris.

Skal fremme ICC’s nye kurs

ICCs generalsekretær John W.H. Denton siger om hr. Polman:  “Gennem hele Hr. Polmans karriere har han konsekvent arbejdet og støttet kampen for bæredygtig udvikling og inklusiv vækst. Jeg er meget glad for at få ham ombord, da ICC nærmer sig sit 100-års jubilæum og der hersker ingen tvivl om, at hans ledelse vil hjælpe os med at nå den ambitiøse nye kursus vi har sat. ”

ICC World Council besatte yderligere følgende stillinger i bestyrelsen:

Alexis Mourre blev valgt til en anden periode som præsident for ICC’s internationale voldgiftsdomstol. Ajay Banga, administrerende direktør for Mastercard, blev udnævnt til ICCs første næstformand og Yassin Al Suroor, formand for A’amal Group, blev udnævnt til anden næstformand i ICC.

Der blev også valgt fire nye direktionsmedlemmer:

Monica de Grieff, formand, Bogotakammeret i Colombia (Colombia)

Giampiero Massolo, formand, Fincantieri S.p.A. (Italien)

Xu Niansha, formand, China Poly Group Corporation (Kina)

Zabihullah Ziarmal, CEO, Cefe Group International (Afghanistan)

Flere nyheder

Danske virksomheder styrker ulande med frihandel

Onsdag den 13. marts 2019 afholder ICC Danmark, Udenrigsministeriet, Danske Rederier og Mærsk et roundtable-møde, som skal få danske virksomheder med i en offentlig-privat alliance, der skal hjælpe ulande til at fjerne helt konkrete forhindringer […]

Læs mere
ICC’s årlige mæglingsuge

ICC afholdte årets største uddannelsesbegivenhed, ICC Mediation Week, i Paris i starten af februar. Mere end 500 studerende, ADR-praktikere og frivillige fra hele verden var samlet i en uge til læring, netværk og sjov. Studerende […]

Læs mere
Når bæredygtighed bliver mere end blot ”business care”

Industrisektoren verden over kan drage fordel af bæredygtighed. Michael Wilkins fastslår, at bæredygtighed ikke blot er tomme ord, men selv industrisektoren kan drage økonomiske fordele af bæredygtigt erhverv. Michael Wilkins, chef for Bæredygtig Finansiering, S&P […]

Læs mere