ICC Danmark

ICC udgiver nye procedurer for voldgiftsdomstol

ICC’s nye voldgiftsregler trådte i kraft 1. marts 2017. Voldgiftsreglernes procedurer gælder for alle voldgiftskrav, der fremsættes i henhold til ICC-reglerne.

Den forenklede procedure gælder for alle voldgiftskrav, der er fremsat i henhold til ICC-reglerne, hvor voldgiftsaftalen er underskrevet den 1. marts 2017, og det samlede beløb, der er omtvistet, ikke overstiger 2 mio. USD. Parterne kan fravælge den forenklede procedure, mens den internationale voldgiftsdomstol ved det internationale handelskammer også kan beslutte ikke at anvende den, hvis den anser det for uhensigtsmæssigt under omstændighederne i en bestemt sag.

Parterne kan også vælge at følge den forenklede procedure uanset det omtvistede beløb eller datoen for indgåelsen af voldgiftsaftalen. Link til nye procedurer.

Voldgiftsstedet varierer fra Wien til Hongkong, Singapore, Paris og London. Det fremgår af ICC’s nylig offentliggjorte voldgiftsstatistik, link.

ICC’s procedurer garanterer effektivitet
De første tvisterfremsat under den forenklede procedure, dækker en bred vifte af økonomiske aktiviteter og sektorer, herunder industriel ingeniørvirksomhed, energi, farmaceutiske produkter, finansiering og hoteludvikling.

Voldgiftsdomstolens præsident Alexis Mourre udtaler om voldgiftsreglerne, at: “I international handel er tids- og omkostningsstyring nøglefaktorer for succes, både for virksomheder og regeringer. ICC’s procedurer garanterer, at tvister vil blive behandlet så hurtigt og omkostningseffektivt som muligt. ” Som verdens førende voldgiftsinstans indførte ICC Domstolen proceduren som en del af en række skridt, der er blevet truffet for at fremme effektiviteten og gennemsigtigheden af ​​ICC-voldgiftsdomstol. Link til nye regler.

Flere nyheder

ICC Danmark har fået ny Vice General Sekretær

ICC Danmark har ansat en ny Vice General Sekretær efter, at Nynne Norman Scheuer fratrådte stillingen.  Vores nye Vice General Sekretær er cand. polit. Christian Sestoft. Christian (46 år) er en erfaren politisk-økonomisk medarbejder i […]

Læs mere
Digitale færdigheder har stor betydning for SDG’erne

Digital teknologi er et vigtigt redskab for bæredygtig udvikling. Men mange mennesker rundt omkring i verden mangler stadig grundlæggende færdigheder, der er nødvendige for at høste fordelene ved den digitale økonomi. ICC´s Basis Action Support […]

Læs mere
Small Business Champions-initiativet er en succes

ICC og WTO annoncerede den 14. marts, at de har udvalgt yderligere tre Small Business Champions -forslag, som er fremsat af henholdsvis Institut for Eksport og International Handel (UK), eBay (USA) og National Confederation of […]

Læs mere
Ny formand for ICC’s miljø- og energikommission

ICC har udnævnt Justin Perrettson som ny formand for ICC’s miljø- og energikommission, gældende fra 1. marts 2018. Perrettson er Head of Global Engagements hos Novozymes, verdens førende bioinnovationsfirma, hvor han leder en række politiske […]

Læs mere