ICC Danmark

ICC og WTO lancerer Small Business Champions Initiative

Den 16. august 2017 blev Small Business Champions Initiative lanceret af generaldirektøren for Verdenshandelsorganisationen (WTO), Roberto Azevedo og ICCs generalsekretær John Danilovich. Formålet med initiativet er at skabe bedre mulighed for mindre virksomheder til at deltage i international handel.

ICC og WTO’s Small Business Champions initiativ giver en platform for virksomheder og private organisationer over hele verden til at foreslå innovative, praktiske ideer, der er designet til at tilskynde mikro-, små og mellemstore virksomheder (MSME’er) til at drive forretning på tværs af landegrænser. De virksomheder, der udarbejder vellykkede forslag til initiativet vil blive anerkendt som “ICC-WTO Small Business Champions”.

Et boost til International handel

MSME’ers andel af international handel er forholdsmæssigt lille, da de ofte er uvidende om det potentielt bredere marked og ikke har ressourcerne til at navigere rundt mellem komplekse handelsprocedurer. Initiativet hjælper flere MSME’er til at handle internationalt er et vigtigt skridt i at opbygge et mere rummeligt handelssystem, der gavner et bredere udvalg af borgere.

ICCs generalsekretær John Danilovich siger om initiativet: “Internationalhandel kan give et enormt boost til MSME’ers vækst. Vi ved, at små virksomheder, som eksporterer, har tendens til at vokse hurtigere og skabe flere arbejdspladser. MSME’er står dog stadig over for betydelige barrierer, når det gælder adgang til globale markeder. Små virksomhedsejere fortæller os ofte, at de mangler tid og ekspertise til at håndtere handelshindringer, ” siger Danilovich og fortsætter, at ”Politiske reformer har en vigtig rolle for MSME-eksporten. ICC synes, at det er på tide at tage en anden tilgang til disse problemer ved at udnytte den private sektors magt. Dette nye initiativ vil forsøge at udnytte det globale erhvervslivs viden, kreativitet og netværk for at inspirere og støtte MSME’ers vækst.

Generalsekretær Danilovich og generaldirektør Azevedo opfordrer derfor virksomheder og private organisationer til at komme med forslag til initiativet, der kan hjælpe MSME’er til at deltage i international handel. Formålet er at øge opmærksomheden på de barrierer, som MSME’er står over for, når de handler på tværs af grænserne.

Inspiration fra den private sektor WTOs generaldirektør Roberto Azevedo udtaler: “Jeg har hørt mange gode ideer fra den private sektor i de seneste måneder om, hvordan vi kan være i stand til at hjælpe MSME’er med at handle. Det handler om at indfange nogle af disse ideer og bruge den fælles platform for WTO og ICC til at gøre dem til virkelighed.” Azevedo fortsætter: ”Handelssystemet er der for alle, men MSME’er kan ofte finde det sværere at nå udlandet. Jo mindre virksomheden er, jo større kan barrierer synes.”

Formålet med initiativet Small Business Champions er at øge opmærksomheden på de handelsbarrierer som MSME’er står over for, når de handler på tværs af grænserne. Initiativet forsøger også at fremhæve erfaringer og succeshistorier af de MSME’er, der allerede handler. Initiativet medvirker til at øge kvalifikationerne blandt MSME’er, så de bliver i stand til at diversificere eksportmarkederne. Læs mere om. 

Flere nyheder

NY udgave af ICC Guide to Export Import

Det er nu muligt at købe den 5. udgave af ICC Guide to Export & Import. Den 5. udgave går endnu mere i dybden end sine forgænger ved at introducere de væsentlige regler og standardpraksis […]

Læs mere
Copenhagen Arbitration Day 2018

Voldgiftinstituttet og ICC Danmark var værter for den første Copenhagen Arbitration Day, som blev afholdt den 5. april 2018 på Børsen. ICC International Court of Arbitration i fremgang Præsident for ICC International Court of Arbitration, […]

Læs mere
ICC Danmark har fået ny Vice General Sekretær

ICC Danmark har ansat en ny Vice General Sekretær efter, at Nynne Norman Scheuer fratrådte stillingen.  Vores nye Vice General Sekretær er cand. polit. Christian Sestoft. Christian (46 år) er en erfaren politisk-økonomisk medarbejder i […]

Læs mere