ICC Danmark

ICC og WTO lancerer Small Business Champions Initiative

Den 16. august 2017 blev Small Business Champions Initiative lanceret af generaldirektøren for Verdenshandelsorganisationen (WTO), Roberto Azevedo og ICCs generalsekretær John Danilovich. Formålet med initiativet er at skabe bedre mulighed for mindre virksomheder til at deltage i international handel.

ICC og WTO’s Small Business Champions initiativ giver en platform for virksomheder og private organisationer over hele verden til at foreslå innovative, praktiske ideer, der er designet til at tilskynde mikro-, små og mellemstore virksomheder (MSME’er) til at drive forretning på tværs af landegrænser. De virksomheder, der udarbejder vellykkede forslag til initiativet vil blive anerkendt som “ICC-WTO Small Business Champions”.

Et boost til International handel

MSME’ers andel af international handel er forholdsmæssigt lille, da de ofte er uvidende om det potentielt bredere marked og ikke har ressourcerne til at navigere rundt mellem komplekse handelsprocedurer. Initiativet hjælper flere MSME’er til at handle internationalt er et vigtigt skridt i at opbygge et mere rummeligt handelssystem, der gavner et bredere udvalg af borgere.

ICCs generalsekretær John Danilovich siger om initiativet: “Internationalhandel kan give et enormt boost til MSME’ers vækst. Vi ved, at små virksomheder, som eksporterer, har tendens til at vokse hurtigere og skabe flere arbejdspladser. MSME’er står dog stadig over for betydelige barrierer, når det gælder adgang til globale markeder. Små virksomhedsejere fortæller os ofte, at de mangler tid og ekspertise til at håndtere handelshindringer, ” siger Danilovich og fortsætter, at ”Politiske reformer har en vigtig rolle for MSME-eksporten. ICC synes, at det er på tide at tage en anden tilgang til disse problemer ved at udnytte den private sektors magt. Dette nye initiativ vil forsøge at udnytte det globale erhvervslivs viden, kreativitet og netværk for at inspirere og støtte MSME’ers vækst.

Generalsekretær Danilovich og generaldirektør Azevedo opfordrer derfor virksomheder og private organisationer til at komme med forslag til initiativet, der kan hjælpe MSME’er til at deltage i international handel. Formålet er at øge opmærksomheden på de barrierer, som MSME’er står over for, når de handler på tværs af grænserne.

Inspiration fra den private sektor WTOs generaldirektør Roberto Azevedo udtaler: “Jeg har hørt mange gode ideer fra den private sektor i de seneste måneder om, hvordan vi kan være i stand til at hjælpe MSME’er med at handle. Det handler om at indfange nogle af disse ideer og bruge den fælles platform for WTO og ICC til at gøre dem til virkelighed.” Azevedo fortsætter: ”Handelssystemet er der for alle, men MSME’er kan ofte finde det sværere at nå udlandet. Jo mindre virksomheden er, jo større kan barrierer synes.”

Formålet med initiativet Small Business Champions er at øge opmærksomheden på de handelsbarrierer som MSME’er står over for, når de handler på tværs af grænserne. Initiativet forsøger også at fremhæve erfaringer og succeshistorier af de MSME’er, der allerede handler. Initiativet medvirker til at øge kvalifikationerne blandt MSME’er, så de bliver i stand til at diversificere eksportmarkederne. Læs mere om. 

Flere nyheder

Ny generalsekretær for ICC Danmark

Brian Mikkelsen erstatter Jens Klarskov på posten som generalsekretær for ICC Danmark. Det sker samtidig med at Brian Mikkelsen tiltræder som administrerende direktør i Dansk Erhverv. Brian er tidligere justits-, erhvervs og kulturminister samt tidligere […]

Læs mere
ICC’s nye formand er Paul Polman

Paul Polman, administrerende direktør for Unilever, er blevet valgt som formand for ICC ved World Council i Paris den 21. juni. Ambitioner om bæredygtigt erhverv Polman har været leder af Unilever siden 2009. Hr. Polman […]

Læs mere
Virksomheder kæmper for at nedbryde plastforurening

ICC markerede World Environment Day ved at fremhæve innovative virksomheder rundt omkring i verden, der forpligter sig til at nedbryde plastforurening. FN’s World Environment Day Hvert år den 5. juni afholdes FN’s World Environment Day. […]

Læs mere
ICC Voldgiftsinstitution er den mest foretrukne i verden

ICC Internationale Voldgiftsdomstol er igen blevet anerkendt som den mest foretrukne voldgiftsinstitution i hele verden ifølge en større international voldgiftsundersøgelse. Undersøgelsen blev udført af International Arbitration School, Queen Mary University of London (QMUL) i samarbejde […]

Læs mere