ICC Danmark

ICC-indsats for at styrke virksomheders position i offset-kontrakter

ICC har i samarbejde med European Club for Countertrade and Offset (ECCO) udgivet vejledning for at hjælpe virksomheder med at navigere og forhandle internationale offsetkontrakter – et voksende fænomen i global handel.

En offsetkontrakt er en aftale mellem to eller flere parter, der giver yderligere fordele og er tilknyttet en anden forhandlet kontrakt. Aftalen er mellem en regering og et firma, ofte et forsvarsselskab, men det kan også bruges i store civile tilbud til f.eks. Infrastruktur og transportsektoren.

Vejledning til både privatsektoren og regeringer

ICC-ECCO’s guide til internationale offsetkontrakter giver praktisk vejledning og juridisk sammenhæng for virksomheder, der beskæftiger sig med brugen af ​​offsetkontrakter inden for offentlige indkøbsprocedurer over hele verden. Det nye værktøj giver et overblik over de funktionelle og juridiske tekniske aspekter af forskydninger, herunder deres juridiske status inden for globale aftaler og international offentlig ret.

Emily O’Connor, ICC’s direktør for handel og investeringer understreger: “Vejledningen er et praktisk redskab for både virksomheder og regeringer til at forstå og navigere i de risici, der er forbundet med internationale offsetkontrakter, som ofte involverer flere jurisdiktioner og forskellige lovgivningsmæssige landskaber.”

Offsetkontrakter anvendes i øjeblikket i mere end 130 lande. Det kræver, at en form for økonomisk aktivitet overføres fra sælgeren til købslandets regering som en betingelse for salg af varer og / eller tjenesteydelser på offentlige indkøbsmarkeder. Offsets anvendes typisk på offentlige indkøbskontrakter af højteknologiske sektorer, herunder forsvars-, energi-, luftfarts- og transportsektoren.

Afgørende for ulandes vej til global handel

Når regeringer bruger udenlandske leverandører til offentlige indkøb, er det for at reducere “omkostningerne”. Internationale offset- og handelstransaktioner er vigtige mekanismer til at fremme kapacitetsopbygning, teknologioverførsel og vækst i udviklingslandenes infrastrukturer og økonomier. De tre hovedtyper af offsets omfatter direkte, semi-direkte og indirekte offsets.

Chantal Dagnaud, administrerende direktør, Institutioner og Strategier og formand for ECCO sagde: “For udviklingslande har internationale offsets kontrakter og handelsaftaler vist sig nyttige værktøjer til at stimulere økonomisk vækst og muliggøre en overførsel af knowhow, der hjælper landene med at etablere strategiske industrier. ”

Et konkret værktøj

På baggrund af den praktiske erfaring fra den fælles ICC-ECCO-arbejdsgruppe er vejledningen beregnet til at tjene som en nyttig ressource i komplekse offsetkontrakter. Vejledningen giver ikke kun vejledning om konkrete skridt til indgåelse af offsetkontrakter, men beskriver også vigtige interessenter og tips til hurtig godkendelse og intern styring af offsetforpligtelser.

ICC-ECCO’s guide til internationale offset-kontrakter er et konkret eksempel på ICC’s engagement i samarbejde og partnerskab med konkrete forretningsløsninger. De praktiske instruktioner og værktøjer, der er beskrevet i vejledningen, kan hjælpe virksomheder rundt omkring i verden med succes med at engagere regeringerne i offentlige indkøbsprocedurer og offset-mekanismer.

Lær mere om arbejdet i ICC’s Kommission her.

Hent ICC-ECCO Guide to International Offset Contracts.

Flere nyheder

Incoterms® 2020 på vej!

De nye Incoterms® regler træder i kraft pr. 1. januar 2020. Fra denne dato bør enhver købs- og salgskontrakt henvise til Incoterms®2020 reglerne. Incoterms®2020 indeholder de nye ICC regler for anvendelse af de 11 Incoterms® […]

Læs mere
Danske virksomheder styrker ulande med frihandel

Onsdag den 13. marts 2019 afviklede ICC Danmark, Udenrigsministeriet, Danske Rederier og Mærsk et roundtable-møde om at engagere flere danske virksomheder i en offentlig-privat alliance, der hjælper ulande til at fjerne helt konkrete forhindringer for […]

Læs mere
ICC’s årlige mæglingsuge

ICC afholdte årets største uddannelsesbegivenhed, ICC Mediation Week, i Paris i starten af februar. Mere end 500 studerende, ADR-praktikere og frivillige fra hele verden var samlet i en uge til læring, netværk og sjov. Studerende […]

Læs mere
Når bæredygtighed bliver mere end blot ”business care”

Industrisektoren verden over kan drage fordel af bæredygtighed. Michael Wilkins fastslår, at bæredygtighed ikke blot er tomme ord, men selv industrisektoren kan drage økonomiske fordele af bæredygtigt erhverv. Michael Wilkins, chef for Bæredygtig Finansiering, S&P […]

Læs mere