ICC Danmark

ICC bifalder NIPRC underskrivelse af hensigtserklæring for at forhindre søtransport af falskmøntneri

USA’s National Intellectual Property Rights Coordination Center (NIPRC) er den seneste underskriver af den historiske erklæring Declaration of Intent to Prevent the Maritime Transport of Counterfeit Goods (DOI), som skal forhindre søtransport af forfalskede varer.

ICC’s Business Action to Stop Counterfeiting and Piracy (BASCAP) har udtrykt stor tilfredshed med NIPRC’s deltagelse i det tværsektorielle initiativ, som har engagement fra brandindehavere, større maritime operatører og andre, for at løse problemet med forfalskede varer, der transporteres internationalt.

Nultolerance tilgang

DOI er en frivillig og ikke-bindende erklæring, der anerkender den ødelæggende virkning af forfalskninger på international handel. Principperne i erklæringen omfatter en nultolerancepolitik mod falskmøntneri samt strenge kontrol af forsyningskæden, risikoprofilering og due diligence-kontrol for at sikre, at søfartsoperatører ikke ufrivilligt arbejder med nogen enhed, der er involveret i handel med forfalskede varer.

DOI har, udover BASCAP, på nuværende tidspunkt underskrivere fra følgende rederier – Mærsk, MSC, APL og CMA CGM; førende speditører – Kuehne og Nagel og Expeditors; og store multinationale brand ejere – Unilever, Bayer, Procter & Gamble, Chanel, Pfizer, Richemont, Lacoste, Dupont, Philip Morris International, Longchamp, Honda og CropLife. Andre underskrivere omfatter International Federation of Freight Forwarders Associations (FIATA) og ICC’s Commercial Crime Service (CCS).

Født af en større BASCAP-rapport, Roles and responsibilities of Intermediaries in Fighting Counterfeiting and Piracy in the Global supply chain, (læs rapporten her) var DOI et svar på BASCAPs medlemmers voksende bekymringer om kriminel udnyttelse af skibsfart som en kanal til transport af store mængder falskmøntneri Produkter. Søfartsselskaberne var blandt de første mellemmænd, der begyndte at arbejde med BASCAP for at udvikle løsninger til infiltration af forsyningskæden.

Sophie Peresson, BASCAP-direktør tilføjede: “Denne seneste underskrift styrker vores samarbejdsindsats og fremmer også en signifikant prioritet for underskriverne – at samarbejde med kompetente retshåndhævende myndigheder i forbindelse med transport af forfalskninger.”

DOI arbejder endnu videre

BASCAP-medlem Meena Sayal fra Unilever udtaler: “Vi er glade for, at NIPRC er blevet den første retshåndhævende myndighed til at underskrive DOI. BASCAP’s medlemsvirksomheder, herunder Unilever, bliver frustreret over at se, at de transportvirksomheder, som vi bruger til at sende vores produkter verden over, bliver misbrugt af kriminelle til at distribuere falske versioner af vores produkter. ”

Den 7. marts lancerede DOI et sæt Know Your Customer-bedste praksis og vil fortsætte med at udvikle lignende vejledning i overensstemmelse med andre principper, der er fastlagt i DOI.

Flere nyheder

NY udgave af ICC Guide to Export Import

Det er nu muligt at købe den 5. udgave af ICC Guide to Export & Import. Den 5. udgave går endnu mere i dybden end sine forgænger ved at introducere de væsentlige regler og standardpraksis […]

Læs mere
Copenhagen Arbitration Day 2018

Voldgiftinstituttet og ICC Danmark var værter for den første Copenhagen Arbitration Day, som blev afholdt den 5. april 2018 på Børsen. ICC International Court of Arbitration i fremgang Præsident for ICC International Court of Arbitration, […]

Læs mere
ICC Danmark har fået ny Vice General Sekretær

ICC Danmark har ansat en ny Vice General Sekretær efter, at Nynne Norman Scheuer fratrådte stillingen.  Vores nye Vice General Sekretær er cand. polit. Christian Sestoft. Christian (46 år) er en erfaren politisk-økonomisk medarbejder i […]

Læs mere
Digitale færdigheder har stor betydning for SDG’erne

Digital teknologi er et vigtigt redskab for bæredygtig udvikling. Men mange mennesker rundt omkring i verden mangler stadig grundlæggende færdigheder, der er nødvendige for at høste fordelene ved den digitale økonomi. ICC´s Basis Action Support […]

Læs mere