ICC Danmark

ICC bifalder NIPRC underskrivelse af hensigtserklæring for at forhindre søtransport af falskmøntneri

USA’s National Intellectual Property Rights Coordination Center (NIPRC) er den seneste underskriver af den historiske erklæring Declaration of Intent to Prevent the Maritime Transport of Counterfeit Goods (DOI), som skal forhindre søtransport af forfalskede varer.

ICC’s Business Action to Stop Counterfeiting and Piracy (BASCAP) har udtrykt stor tilfredshed med NIPRC’s deltagelse i det tværsektorielle initiativ, som har engagement fra brandindehavere, større maritime operatører og andre, for at løse problemet med forfalskede varer, der transporteres internationalt.

Nultolerance tilgang

DOI er en frivillig og ikke-bindende erklæring, der anerkender den ødelæggende virkning af forfalskninger på international handel. Principperne i erklæringen omfatter en nultolerancepolitik mod falskmøntneri samt strenge kontrol af forsyningskæden, risikoprofilering og due diligence-kontrol for at sikre, at søfartsoperatører ikke ufrivilligt arbejder med nogen enhed, der er involveret i handel med forfalskede varer.

DOI har, udover BASCAP, på nuværende tidspunkt underskrivere fra følgende rederier – Mærsk, MSC, APL og CMA CGM; førende speditører – Kuehne og Nagel og Expeditors; og store multinationale brand ejere – Unilever, Bayer, Procter & Gamble, Chanel, Pfizer, Richemont, Lacoste, Dupont, Philip Morris International, Longchamp, Honda og CropLife. Andre underskrivere omfatter International Federation of Freight Forwarders Associations (FIATA) og ICC’s Commercial Crime Service (CCS).

Født af en større BASCAP-rapport, Roles and responsibilities of Intermediaries in Fighting Counterfeiting and Piracy in the Global supply chain, (læs rapporten her) var DOI et svar på BASCAPs medlemmers voksende bekymringer om kriminel udnyttelse af skibsfart som en kanal til transport af store mængder falskmøntneri Produkter. Søfartsselskaberne var blandt de første mellemmænd, der begyndte at arbejde med BASCAP for at udvikle løsninger til infiltration af forsyningskæden.

Sophie Peresson, BASCAP-direktør tilføjede: “Denne seneste underskrift styrker vores samarbejdsindsats og fremmer også en signifikant prioritet for underskriverne – at samarbejde med kompetente retshåndhævende myndigheder i forbindelse med transport af forfalskninger.”

DOI arbejder endnu videre

BASCAP-medlem Meena Sayal fra Unilever udtaler: “Vi er glade for, at NIPRC er blevet den første retshåndhævende myndighed til at underskrive DOI. BASCAP’s medlemsvirksomheder, herunder Unilever, bliver frustreret over at se, at de transportvirksomheder, som vi bruger til at sende vores produkter verden over, bliver misbrugt af kriminelle til at distribuere falske versioner af vores produkter. ”

Den 7. marts lancerede DOI et sæt Know Your Customer-bedste praksis og vil fortsætte med at udvikle lignende vejledning i overensstemmelse med andre principper, der er fastlagt i DOI.

Flere nyheder

DSEB og ICC Danmark årsmiddag 2018

DSEB og ICC Danmark afholdte tirsdag den 21. november 2018 årsmiddag. Årsmiddagen har til formål at hylde det tætte samarbejde mellem forskningen og dansk erhvervsliv. Til middagen deltog erhvervslivets topchefer og ICC Danmarks eksperter, politikere, diplomater og andre […]

Læs mere
Forfalskede varer i maritime forsyningskæder

ICC varemærke og maritime operatører sætter nu ind i kampen mod forfalskede varer i forsyningskæder. Repræsentanter fra store globale varemærkeindehaver og maritime virksomheder har udviklet et sæt bedste praksis for søfartssektoren for at reducere mængden […]

Læs mere
Falske Incoterms® regler rammer ICC globalt

Incoterms 2010-reglerne er for øjeblikket ved at blive revideret for at imødekomme de markedsændringer, der har fundet sted i løbet af de sidste 10 år. Men ICC rammes nu globalt af falske regler. Vær opmærksom […]

Læs mere
Ny generalsekretær for ICC Danmark

Brian Mikkelsen erstatter Jens Klarskov på posten som generalsekretær for ICC Danmark. Det sker samtidig med at Brian Mikkelsen tiltræder som administrerende direktør i Dansk Erhverv. Brian er tidligere justits-, erhvervs og kulturminister samt tidligere […]

Læs mere
ICC’s nye formand er Paul Polman

Paul Polman, administrerende direktør for Unilever, er blevet valgt som formand for ICC ved World Council i Paris den 21. juni. Ambitioner om bæredygtigt erhverv Polman har været leder af Unilever siden 2009. Hr. Polman […]

Læs mere