ICC Danmark

G20-Topmødet – ICC kommenterer

Formanden for Det Europæiske Råd, Donald Tusk, og formanden for Europa-Kommissionen, Jean-Claude Juncker, repræsenterede EU på G20-topmødet. Temaet for dette års topmøde var “Udformning af en sammenkoblet verden”.

Den 7.-8. juli mødtes G20-lederne til topmøde i Hamborg, Tyskland. 41 stats- og regeringschefer deltog i topmødet – et forum for de største industrilande og EU. G20-topmødet blev oprettet i 2008 midt under den globale finanskrise for at øge det internationale økonomiske samarbejde. G20-medlemmerne har siden mødtes årligt for at drøfte en bred vifte af spørgsmål vedrørende økonomisk og finansielt samarbejde.

To erklæringer: Globaliseringsfordele og Terrorbekæmpelse
På G20-topmødet vedtog lederne en erklæring, der fokuserer på at dele globaliseringsfordele, styrkelse af modstandsdygtigheden og hvorledes man kan sikre et bæredygtigt eksistensgrundlag. Erklæringen blev vedtaget den 8. juli 2017: Udformning af en sammenkoblet verden. (Læs erklæringen) :

G20-Lederne vedtog også en handlingsplan, som skal forbedre samarbejdet om terrorbekæmpelse og tackling af fremmedkrigere. Handlingsplanen blev vedtaget den 7. juli. (Læs erklæringen)

EU-formand Donald Tusk udtalte på pressekonferencen forud for G20-topmødet: EU-borgere skal have bedre hjælp til at udnytte mulighederne og fordelene ved den økonomiske globalisering.” På selve G20-mødet drøftede lederne hvorledes man kan fortsætte med at opbygge et åbent og modstandsdygtigt finansielt system. Dertil gav lederne tilsagn om at styrke det internationale skattesamarbejde og den finansielle gennemsigtighed og tage fat på spørgsmålet om overskydende stålkapacitet. G20-lederne understregede betydningen af at udnytte digitaliseringen til at skabe inklusiv og bæredygtig vækst for at forberede borgerne på fremtidens arbejdspladser. (Læs mere om G20-2017)

ICC: Fokuser på det multilaterale handelssystem
ICCs generalsekretær John Danilovich udtalte efter G20-topmødet i Hambrug: “Vi anbefaler G20, at fokusere på at styrke det multilaterale handelssystem.” Danilvoich fortsætter: ”Der bør være fokus på at maksimere potentialet for digitalisering og e-handel som en kraft for inklusiv vækst. Med de rigtige globale politikker på plads er der mulighed for at sikre, at alle virksomheder – uanset størrelse, sektor eller placering, kan nyde godt af lige adgang til internationale markeder.” Slutteligt udtaler Danilovic: ”Etablering af globale regler for e-handel skal være et centralt mål for Verdenshandelsorganisationens næste ministerkonference i december.” Argentina skal være vært for det 13. G20-topmøde i 2018.

Flere nyheder

Ny generalsekretær for ICC Danmark

Brian Mikkelsen erstatter Jens Klarskov på posten som generalsekretær for ICC Danmark. Det sker samtidig med at Brian Mikkelsen tiltræder som administrerende direktør i Dansk Erhverv. Brian er tidligere justits-, erhvervs og kulturminister samt tidligere […]

Læs mere
ICC’s nye formand er Paul Polman

Paul Polman, administrerende direktør for Unilever, er blevet valgt som formand for ICC ved World Council i Paris den 21. juni. Ambitioner om bæredygtigt erhverv Polman har været leder af Unilever siden 2009. Hr. Polman […]

Læs mere
Virksomheder kæmper for at nedbryde plastforurening

ICC markerede World Environment Day ved at fremhæve innovative virksomheder rundt omkring i verden, der forpligter sig til at nedbryde plastforurening. FN’s World Environment Day Hvert år den 5. juni afholdes FN’s World Environment Day. […]

Læs mere
ICC Voldgiftsinstitution er den mest foretrukne i verden

ICC Internationale Voldgiftsdomstol er igen blevet anerkendt som den mest foretrukne voldgiftsinstitution i hele verden ifølge en større international voldgiftsundersøgelse. Undersøgelsen blev udført af International Arbitration School, Queen Mary University of London (QMUL) i samarbejde […]

Læs mere