ICC Danmark

G20-Topmødet – ICC kommenterer

Formanden for Det Europæiske Råd, Donald Tusk, og formanden for Europa-Kommissionen, Jean-Claude Juncker, repræsenterede EU på G20-topmødet. Temaet for dette års topmøde var “Udformning af en sammenkoblet verden”.

Den 7.-8. juli mødtes G20-lederne til topmøde i Hamborg, Tyskland. 41 stats- og regeringschefer deltog i topmødet – et forum for de største industrilande og EU. G20-topmødet blev oprettet i 2008 midt under den globale finanskrise for at øge det internationale økonomiske samarbejde. G20-medlemmerne har siden mødtes årligt for at drøfte en bred vifte af spørgsmål vedrørende økonomisk og finansielt samarbejde.

To erklæringer: Globaliseringsfordele og Terrorbekæmpelse
På G20-topmødet vedtog lederne en erklæring, der fokuserer på at dele globaliseringsfordele, styrkelse af modstandsdygtigheden og hvorledes man kan sikre et bæredygtigt eksistensgrundlag. Erklæringen blev vedtaget den 8. juli 2017: Udformning af en sammenkoblet verden. (Læs erklæringen) :

G20-Lederne vedtog også en handlingsplan, som skal forbedre samarbejdet om terrorbekæmpelse og tackling af fremmedkrigere. Handlingsplanen blev vedtaget den 7. juli. (Læs erklæringen)

EU-formand Donald Tusk udtalte på pressekonferencen forud for G20-topmødet: EU-borgere skal have bedre hjælp til at udnytte mulighederne og fordelene ved den økonomiske globalisering.” På selve G20-mødet drøftede lederne hvorledes man kan fortsætte med at opbygge et åbent og modstandsdygtigt finansielt system. Dertil gav lederne tilsagn om at styrke det internationale skattesamarbejde og den finansielle gennemsigtighed og tage fat på spørgsmålet om overskydende stålkapacitet. G20-lederne understregede betydningen af at udnytte digitaliseringen til at skabe inklusiv og bæredygtig vækst for at forberede borgerne på fremtidens arbejdspladser. (Læs mere om G20-2017)

ICC: Fokuser på det multilaterale handelssystem
ICCs generalsekretær John Danilovich udtalte efter G20-topmødet i Hambrug: “Vi anbefaler G20, at fokusere på at styrke det multilaterale handelssystem.” Danilvoich fortsætter: ”Der bør være fokus på at maksimere potentialet for digitalisering og e-handel som en kraft for inklusiv vækst. Med de rigtige globale politikker på plads er der mulighed for at sikre, at alle virksomheder – uanset størrelse, sektor eller placering, kan nyde godt af lige adgang til internationale markeder.” Slutteligt udtaler Danilovic: ”Etablering af globale regler for e-handel skal være et centralt mål for Verdenshandelsorganisationens næste ministerkonference i december.” Argentina skal være vært for det 13. G20-topmøde i 2018.

Flere nyheder

ICC udgiver global outsourcing guide

ICC udgiver en praktisk vejledning om vellykkede outsourcing løsninger – tilgængelig til gratis download. I en globaliseret verden søger flere og flere virksomheder efter samarbejde og outsourcing på andre markeder og regioner. Ifølge en undersøgelse […]

Læs mere

Alle priser er + MOMS og inkluderer IKKE fragtomkostninger!