ICC Danmark

Forfalskede varer i maritime forsyningskæder

ICC varemærke og maritime operatører sætter nu ind i kampen mod forfalskede varer i forsyningskæder. Repræsentanter fra store globale varemærkeindehaver og maritime virksomheder har udviklet et sæt bedste praksis for søfartssektoren for at reducere mængden af forfalskninger.

ICC har længe været i kamp mod forfalskede varer

På Global Intellectual Property Crime Conference i Dubai blev Know Your Customer, Due Diligence and Maritime Supply Chain Integrity, et sæt bedste praksis, lanceret. Det kommer som et led i det igangværende samarbejde samarbejde om “Declaration of Intent to stop the Maritime transport of counterfeits (DOI)” – en fælles indsats mellem aktører fra den globale shippingindustri for at forhindre transport af forfalskede varer på skibsfartøjer.

Det nye anbefalede bedste praksispapir bygger på et tidligere dokument om Know Your Customer (KYC), som blev lanceret i marts måned. Dette nye dokument udvides til at dække due diligence anbefalinger til eksisterende kunder samt foranstaltning for både brands og maritime operatører for at forbedre integriteten af ​​deres forhold i hele den maritime forsyningskæde.

Det skal skræddersyes til virksomhederne

Lanceringen af ​​KYC, Due Diligence og Supply Chain Integrity Best Practices papir er et mere konkret eksemel på det vellykkede samarbejde mellem varemærkeindehavere, fartøj operatører og speditører, der er gået sammen under hensigtserklæring (DOI),” siger Sophie Peresson, direktør for ICC’s Business Action for at stoppe forfalskning og piratkopiering (BASCAP). “Vi har alle vores egne perspektiver og erfaringer, men vi har brug for at skabe noget, der virker godt for os alle – frivillige bedste praksis med det formål at hjælpe virksomheder med at forhindre forsendelse af forfalskninger, og som passer ind i virksomhedernes forsyningskædeprocedurer.”

Intentionserklæringen og de anbefalede bedste praksis

DOI er en frivillig og ikke-bindende erklæring, der blev udviklet og først underskrevet i november 2016. Den anerkender den “ødelæggende virkning” af forfalskninger i international handel.

Siden den oprindelige underskrift har ICC arbejdet hårdt for at fremstille disse anbefalede bedste praksis med henblik på at stoppe søtransport af forfalskede varer“, sagde Meena Sayal, Global Varemærke-beskyttelsesdirektør for Unilever og medformand for DOI Signatories-arbejdsgruppen. “Vi er glade for at lancere dette papir og håber at fortsætte med at forbedre disse bedste praksis ved at samarbejde med de retshåndhævende myndigheder.”

DOI er en udbredelse af en rapport fra 2015 af BASCAP om “Formidlingernes roller og ansvar i bekæmpelse af forfalskning og piratkopiering i forsyningskæden”. De førende virksomheder inden for maritim industri var blandt de første formidlere, der begyndte at arbejde med BASCAP for at finde løsninger, der førte BASCAP til at underskrive DOI i 2016 sideløbende med 12 varemærkeindehavere og seks maritime virksomheder.

Læs de nye ICC BASCAPs bedste praksis på ICCs hjemmeside. 

Flere nyheder

Danske virksomheder styrker ulande med frihandel

Onsdag den 13. marts 2019 afholder ICC Danmark, Udenrigsministeriet, Danske Rederier og Mærsk et roundtable-møde, som skal få danske virksomheder med i en offentlig-privat alliance, der skal hjælpe ulande til at fjerne helt konkrete forhindringer […]

Læs mere
ICC’s årlige mæglingsuge

ICC afholdte årets største uddannelsesbegivenhed, ICC Mediation Week, i Paris i starten af februar. Mere end 500 studerende, ADR-praktikere og frivillige fra hele verden var samlet i en uge til læring, netværk og sjov. Studerende […]

Læs mere
Når bæredygtighed bliver mere end blot ”business care”

Industrisektoren verden over kan drage fordel af bæredygtighed. Michael Wilkins fastslår, at bæredygtighed ikke blot er tomme ord, men selv industrisektoren kan drage økonomiske fordele af bæredygtigt erhverv. Michael Wilkins, chef for Bæredygtig Finansiering, S&P […]

Læs mere