ICC Danmark

Erhvervslivet skal være drivkraft for et inkluderende handelssystem

I sin første tale som ICC’s generalsekretær lagde John W.H. Denton vægt på, at erhvervslivet skal være en fremtrædende aktør for at fremdrive et mere inkluderende handelsystem.

Det globale handelsystem skal revideres

ICC’s generalsekretær Hr. Denton påpegede på ICC Storbritanniens årlige møde, at der er behov for at revidere det global arkitektur for at nå frem til en ny global konsensus, der genoptager borgerne i processen og sikrer, at fordelene ved en globaliseret verden bliver mere ligeligt fordelt. ICC’s generalsekretær Hr. Denton fortsatte: “Vi skal sikre, at handelspolitikkerne gør det muligt for verdenshandelen at nå ud til alle dele af samfundet og sikre, at alle virksomheder, uanset størrelse, sektor eller geografisk beliggenhed, kan få lige adgang til det globale handelsystem”.

Hr. Denton påpegede at det er essentielt, at man skaber en mere rummelig verdensøkonomi, som skal starte med en styringsmodel for global handel. Til Storbritanniens årlige møde var temaet, at styrke global handelspolitisk beslutningstagning og samarbejde. Sammenfaldende med ICC Storbritanniens årlige møde blev vejledningsnotet A Trade Governance Model That Works for Everyone lanceret. Det er en vejledning af bedste praksis og skal hjælpe regeringer med at levere globalt politisk engagement. Vejledningen har til formål at sikre en mere inklusiv, gennemsigtig og demokratisk handelspolitik, som gavner alle interessenter.

Nye standarder i international handelspolitik

Arbejdet støttes af en alliance af organisationer, herunder ICC Storbritannien, British Chamber of Commerce, Confederation of British Industry, Federation of Small Business, Institute of Export og International Trade, Trade Justice Movement, TUC, UNITE Unionen og 85 andre.

Chris Southworth, generalsekretær for ICC Storbritannien, sagde: “Det er tydeligt, at ikke nok mennesker har mærket fordelene ved handel og den offentlige tillid til handelspolitikken er kollapset. Styringsmodelen for handel giver en reel mulighed for at sætte nye standarder i international handelspolitik, genopbygge tillid og etablere en moderne styringsramme, som vil virke for alle og have den nødvendige støtte fra alle nøgleinstitutioner. ”

Læs mere om A Trade Governance Model That Works for Everyone.

Flere nyheder

Danske virksomheder styrker ulande med frihandel

Onsdag den 13. marts 2019 afholder ICC Danmark, Udenrigsministeriet, Danske Rederier og Mærsk et roundtable-møde, som skal få danske virksomheder med i en offentlig-privat alliance, der skal hjælpe ulande til at fjerne helt konkrete forhindringer […]

Læs mere
ICC’s årlige mæglingsuge

ICC afholdte årets største uddannelsesbegivenhed, ICC Mediation Week, i Paris i starten af februar. Mere end 500 studerende, ADR-praktikere og frivillige fra hele verden var samlet i en uge til læring, netværk og sjov. Studerende […]

Læs mere
Når bæredygtighed bliver mere end blot ”business care”

Industrisektoren verden over kan drage fordel af bæredygtighed. Michael Wilkins fastslår, at bæredygtighed ikke blot er tomme ord, men selv industrisektoren kan drage økonomiske fordele af bæredygtigt erhverv. Michael Wilkins, chef for Bæredygtig Finansiering, S&P […]

Læs mere