ICC Danmark

Erhvervslivet kan styrkes balancen mellem køn

For John Denton er det klart – det er på tide, at der kommer mere balance mellem kønnene på den internationale scene – ICC går nu forrest for at skabe balance mellem kønnene, men hvordan vil det påvirke erhvervslivet?

ICC’s generalsekretær John W.H. Denton er ambassadør for initiativet World Business Women (WBW), som søger at få erhvervslivet til at forpligte sig til større kønsbalance. ICC WBW har lanceret ICC Gender Pledge, som skal skabe opmærksomhed på kønsbalance.

ICC ser sig selv efter i sømmene

Løftet er skabt af ICC’s WBW-udvalg, som erkender, at det ofte er mænd, som er gæstetaler på ICC’s konferencer og ICC-repræsentanter på eksterne begivenheder. Dette afspejler imidlertid ikke sammensætningen af ​​vores medarbejdere på hovedkontoret eller i hele vores globale netværk. Som verdens største erhvervsorganisation kan og bør vi gøre det bedre for at sikre ligestilling og lige muligheder.

I løbet af de følgende uger vil WBW-udvalget derfor være i kontakt med at arrangere et indledende webinar om WBW-initiativet, og hvordan man kan støtte ICCs kønsbalance-løfte. Dette vil give dig mulighed for at dele dine erfaringer med at fremme kønsbalancen og stille spørgsmål, du måtte have.

Diversitet kan styrke erhvervslivet
Mangfoldighed er god for erhvervslivet – det er essentielt at erkender og forbedre kønsbalancen. Diverse internationale paneler kan forbedre kvaliteten af dets diskussioner ved at sikre kønsbalance – det skaber større diversitet og et bredere perspektiv.

ICC’s HQ har flere kvinder end mænd ansat, men dette afspejles ikke i direktionen, den generelle ledelse eller i valg af ICC’s eksterne repræsentanter. ICC er i en stærk position til at lede et eksempel og vise erhvervslivet og de internationale fora, at kønsbalance er essentielt for det globale erhvervsliv.

Intentionsløftet indebærer for ICC hovedkontor, at de fremadrettet vil følge disse guidelines. ICC’s medarbejdere blive ofte inviteret med i fagpaneler og debatter, hvor ICC nu forude vil undersøge de andre deltagende og undersøge om det er balanceret med hensyn til køn. Dertil skal paneler arrangeret af ICC være kønsbalanceret, både i forhold til antal taler og i forhold til emner – ikke kun mænd forstår sig på hård-politisk emner.  Dertil vil ICC’s HQ gøre en indsats for at sprede budskabet til dets netværk.

Flere nyheder

Danske virksomheder styrker ulande med frihandel

Onsdag den 13. marts 2019 afholder ICC Danmark, Udenrigsministeriet, Danske Rederier og Mærsk et roundtable-møde, som skal få danske virksomheder med i en offentlig-privat alliance, der skal hjælpe ulande til at fjerne helt konkrete forhindringer […]

Læs mere
ICC’s årlige mæglingsuge

ICC afholdte årets største uddannelsesbegivenhed, ICC Mediation Week, i Paris i starten af februar. Mere end 500 studerende, ADR-praktikere og frivillige fra hele verden var samlet i en uge til læring, netværk og sjov. Studerende […]

Læs mere
Når bæredygtighed bliver mere end blot ”business care”

Industrisektoren verden over kan drage fordel af bæredygtighed. Michael Wilkins fastslår, at bæredygtighed ikke blot er tomme ord, men selv industrisektoren kan drage økonomiske fordele af bæredygtigt erhverv. Michael Wilkins, chef for Bæredygtig Finansiering, S&P […]

Læs mere