ICC Danmark

Erhvervskompetence er afgørende for en blomstrende digital økonomi

På IGT Internet Governance Forum 2017 fremhævede ICC BASIS (Business Action to Support the Information Society), at det er essentielt, at politikere og andre relevante interessenter sætter fokus på generel genskab til IKT (Information, Communication and Technology).

Mødet til LGT handlede om hvordan man sikrer effektive og fremtidige orienterede politiske tilgange til den digitale økonomi. Til IGT delte fagfolk fra de tekniske sektorer deres respektive ekspertise og erfaringer om de sociale, tekniske, økonomiske og ledelsesmæssige faktorer, der bidrager til at udnytte IKT til samfundsmæssig fordel i udviklede lande og udviklingslande.

IGT – hvad er det?
IGF er et interessentforum, der diskuterer politiske spørgsmål vedrørende internettet med alle relevante interessenter. Det bestod af fire dages program med diskussion om de nødvendige indsatser for at sikre et politisk klima for digitale økonomi. Med til forummet var virksomhedsledere og regeringsrepræsentanter. Det handlede kort sagt om, hvordan man effektivt kan udnytte erhvervskompetencer til at fremme et miljø for den digitale økonomi.

IKT – hvordan kan det udnyttes i praksis?
Virksomheder i udviklede lande og udviklingslande kan bidrage med deres ekspertise og erfaring til at understøtte den digitale økonomi på flere måder. Dette omfatter kapacitetsopbygning, uddannelsesinitiativer, fremme af innovation, offentlig-private forsknings- og udviklingspartnerskaber og forbedring af forståelsen af hvordan IKT fungerer i praksis. Men for at høste de fordele, som informations- og kommunikationsteknologi og privat sektoraktivitet har at tilbyde skal politikere skabe lovgivningsmæssige rammer, der tilskynder innovation og investeringer.

Ellen Blackler fra Disney udtaler: “Jeg tror, ​​at vores samtale i dag har vist, at et gunstigt miljø for den digitale økonomi går langt ud over IKT-politikken. Det er den udfordring, vi alle står over for; at genkende forbindelser. For at drive den digitale økonomi fremad skal du have den brede opfattelse. ”

Teknologisk udvikling
Rob Strayer, assisterende statssekretær for Cyber ​​og International Communications and Information Policy udtaler: “Stigende brug af internettet og den teknologiske udvikling de sidste par årtier har skabt enorm økonomisk vækst. Denne vækst har også bragt udfordringer med hensyn til sociale strukturer, politiske processer og tilslutningsmuligheder rundt om i verden. Vi er kommet hertil hvor vi er i dag, gennem en interesseforums-model af robust inkluderende engagement for at løse problemer”.

ICC’s nye Politikerklæring om IKT, politik og bæredygtig økonomisk udvikling er et nyttigt værktøj for politikere, der søger at forstå, hvordan man kan udnytte IKT til SDG’erne.

Flere nyheder

Ny generalsekretær for ICC Danmark

Brian Mikkelsen erstatter Jens Klarskov på posten som generalsekretær for ICC Danmark. Det sker samtidig med at Brian Mikkelsen tiltræder som administrerende direktør i Dansk Erhverv. Brian er tidligere justits-, erhvervs og kulturminister samt tidligere […]

Læs mere
ICC’s nye formand er Paul Polman

Paul Polman, administrerende direktør for Unilever, er blevet valgt som formand for ICC ved World Council i Paris den 21. juni. Ambitioner om bæredygtigt erhverv Polman har været leder af Unilever siden 2009. Hr. Polman […]

Læs mere
Virksomheder kæmper for at nedbryde plastforurening

ICC markerede World Environment Day ved at fremhæve innovative virksomheder rundt omkring i verden, der forpligter sig til at nedbryde plastforurening. FN’s World Environment Day Hvert år den 5. juni afholdes FN’s World Environment Day. […]

Læs mere
ICC Voldgiftsinstitution er den mest foretrukne i verden

ICC Internationale Voldgiftsdomstol er igen blevet anerkendt som den mest foretrukne voldgiftsinstitution i hele verden ifølge en større international voldgiftsundersøgelse. Undersøgelsen blev udført af International Arbitration School, Queen Mary University of London (QMUL) i samarbejde […]

Læs mere