ICC Danmark

DSEB og ICC Danmark årsmiddag 2018

DSEB og ICC Danmark afholdte tirsdag den 21. november 2018 årsmiddag. Årsmiddagen har til formål at hylde det tætte samarbejde mellem forskningen og dansk erhvervsliv. Til middagen deltog erhvervslivets topchefer og ICC Danmarks eksperter, politikere, diplomater og andre interessenter.

I år satte vi fokus på bæredygtig udvikling og FN’s Verdensmål, som i stigende grad er en inspirationskilde og platform for store og små virksomheder.

ICC tager aktiv del i kampen for at opnå FN’s mål for bæredygtig udvikling gennem HLPF (FN’s High-level Political Forum on Sustainable Development) på SDG Business Forum. Til SDG Business Forum inviteres ledere fra erhvervslivet, regeringsleder og ledere af FN-agenturer, centrale internationale organisationer og civilsamfundsgrupper til at kortlægge hvilken rolle erhvervslivet kan spille for at opnå FN’s mål. Alle fra små og mellemstore virksomheder til multinationale selskaber i det globale erhvervsliv kan bidrage til at opnå ​​2030-dagsordenen og realiseringen af ​​en langvarig og velstående fremtid for alle.

Det danske erhvervsliv er godt inde i kampen for at opnå FN’s mål. Især Grundfos spiller en markant rolle. Grundfos er en danskejet international virksomhed, der med en andel på omkring 50 pct. af verdensmarkedet inden for cirkulationspumper er verdens største producent af pumper. Grundfos har de seneste år vist, at det kræver en global alliance mellem civilsamfund, NGO’er og erhvervsliv for at FN’s mål for bæredygtig udvikling kan føres ud i livet. Grundfos er en af de danske virksomheder, som har vist, at der er et stort forretningspotentiale i at tage aktiv del i opnåelse af FN’s mål for bæredygtig udvikling.

Et af aftens højdepunkter var aftenens middagstale som blev leveret af Mads Nipper, CEO, Grundfos. Mads understregede, ”at FNs verdensmål er fundamentale for erhvervslivet – men erhvervslivet kan ikke gå enegang – vi har brug for NGO’er og politikere – vi skal finde en fælles kraft.” Grundfos arbejder især med FN’s mål nummer 6 – Clean Water and Sanitation ved blandt andet at sikre rent drikkevand i udviklingslande og nummer 13 Climate Action om energieffektivitet. Mads Nipper sagde i sin tale, ” det eskalere udviklingslandes økonomi og skaber grobund for bedre international samarbejde og samhandel. Langsigtet tænkning er fundamentalt for moderne og nytænkende virksomheder i dagens Danmark”.

Tietgenprisen
Senere på aftenen blev Tietgenprisen uddelt af DSEB. DSEB uddeler årligt Tietgenprisen på 500.000 kr. som anerkendelse af betydelig forskningsindsats foretaget af unge forskere inden for erhvervsrettet humaniora og samfundsvidenskab. Tietgenprisen er blevet uddelt siden 1929, hvor den blev indstiftet for at markere 100-året for C.F. Tietgens fødsel. Prisen er en af de mest prestigefyldte, danske hædersbevisninger, der uddeles til yngre forskere i Nordeuropa. Prisen er gennem årene givet til store talenter og personligheder. Den belønner unge forskertalenter inden for erhvervsrettet samfundsvidenskab og humaniora, der i særlig grad har opnået resultater på den internationale scene.

”I DSEB vil vi gerne støtte forskertalenter inden for erhvervsrettet samfundsvidenskab og humaniora, som både laver god forskning, men som også formår at engagere sig og skabe betydelig værdi uden for de akademiske miljøer,” siger DSEB’s bestyrelsesformand, Torben Möger Pedersen.

I år valgte DSEB, at Tietgenprisen skulle uddeles til to unge forskere. Mette Trier Damgaard, fra Århus Universitet, som forsker i nudging og menneskelig adfærd. Noget særligt højaktuel, da såvel myndigheder, erhvervsliv og organisationer hele tiden forsøger at nudge eller puffe individer til at tage andre og mere hensigtsmæssige beslutninger. Den anden prismodtager var Sebastian Felix Schwemers og hans forskning er også højaktuel med fokus på udfordringerne med det grænseløse internet, hvor meget af den lovgivning, der gælder i dag, er forældet.

 

Flere nyheder

Forfalskede varer i maritime forsyningskæder

ICC varemærke og maritime operatører sætter nu ind i kampen mod forfalskede varer i forsyningskæder. Repræsentanter fra store globale varemærkeindehaver og maritime virksomheder har udviklet et sæt bedste praksis for søfartssektoren for at reducere mængden […]

Læs mere
Falske Incoterms® regler rammer ICC globalt

Incoterms 2010-reglerne er for øjeblikket ved at blive revideret for at imødekomme de markedsændringer, der har fundet sted i løbet af de sidste 10 år. Men ICC rammes nu globalt af falske regler. Vær opmærksom […]

Læs mere
Ny generalsekretær for ICC Danmark

Brian Mikkelsen erstatter Jens Klarskov på posten som generalsekretær for ICC Danmark. Det sker samtidig med at Brian Mikkelsen tiltræder som administrerende direktør i Dansk Erhverv. Brian er tidligere justits-, erhvervs og kulturminister samt tidligere […]

Læs mere
ICC’s nye formand er Paul Polman

Paul Polman, administrerende direktør for Unilever, er blevet valgt som formand for ICC ved World Council i Paris den 21. juni. Ambitioner om bæredygtigt erhverv Polman har været leder af Unilever siden 2009. Hr. Polman […]

Læs mere