ICC Danmark

Digitalisering af Trade Finance

ICC Banking Commission lancerede den 6. juni 2017 en digitaliseringsgruppe, som skal koordinere digitalisering af Trade Finance. Digitaliseringsgruppen har til opgave, at evaluere ICC-regler inden for trade finance og hjælpe handelsfinansieringsindustriens hen mod større digitalisering.

Handelsfinansieringsindustrien gennemgår en massiv udvikling – fra tidskrævende og besværlige manuelle processer, der involverer papirbaserede instrumenter som Letters of Credit til en automatiseret og digitaliseret fremtid. Derfor er arbejdsgruppens hovedfokus på aktiviteter, som muliggør realisering af de mange fordele ved digitalisering – herunder gennemsigtighed, tid og omkostningsbesparelser, reducerede fejl og reduceret compliance og operationel risiko.

Industrien skal omdannes
Olivier Paul, leder af Politik hos ICC Banking Commission udtaler i forbindelse med lanceringen: “Gruppens fokus er simpelt at forbedre bevidstheden om digitalisering og tilskynde banker og andre selskabsaktører til at deltage i omdannelsen af ​​industrien. Digitalisering kan medføre væsentlige driftsmæssige forbedringer med betydelige større økonomiske fordele. Nuværende e-kompatibilitet og minimumsstandarder er kritiske, ligesom retssikkerhed. Denne arbejdsgruppe vil således spille en afgørende rolle for at levere en digital fremtid for handelsfinansiering.”

Tre kerneområder
Digitaliseringsgruppens kerneopgaver er tredelte. For det første skal gruppen evaluere ICC-regler, såsom Uniform Customs and Practice for Documentary Credits (UCP), for at vurdere e-kompatibilitet og sikre, at de er “e-kompatible”. Dette gør det muligt for bankerne at acceptere data frem for dokumenter.

For det andet skal gruppen fremskynde digitalisering i industrien ved at udvikle et sæt minimumsstandarder for tjenesteudbyderes digitale forbindelser, især på tværs af juridiske, informationssikkerhedsmæssige og teknologiske forbindelser.

For det tredje vil gruppen undersøge juridiske og praktiske spørgsmål i forbindelse med validitet og værdi af ​​data og dokumenter i digitaliseret form. Arbejdsgruppen for eksempel foretage juridiske undersøgelser af hvordan tredjeparters rettigheder sammenlignes med papir og elektroniske Bill of Lading.

Flere nyheder

NY udgave af ICC Guide to Export Import

Det er nu muligt at købe den 5. udgave af ICC Guide to Export & Import. Den 5. udgave går endnu mere i dybden end sine forgænger ved at introducere de væsentlige regler og standardpraksis […]

Læs mere
Copenhagen Arbitration Day 2018

Voldgiftinstituttet og ICC Danmark var værter for den første Copenhagen Arbitration Day, som blev afholdt den 5. april 2018 på Børsen. ICC International Court of Arbitration i fremgang Præsident for ICC International Court of Arbitration, […]

Læs mere
ICC Danmark har fået ny Vice General Sekretær

ICC Danmark har ansat en ny Vice General Sekretær efter, at Nynne Norman Scheuer fratrådte stillingen.  Vores nye Vice General Sekretær er cand. polit. Christian Sestoft. Christian (46 år) er en erfaren politisk-økonomisk medarbejder i […]

Læs mere