ICC Danmark

Digitalisering af Trade Finance

ICC Banking Commission lancerede den 6. juni 2017 en digitaliseringsgruppe, som skal koordinere digitalisering af Trade Finance. Digitaliseringsgruppen har til opgave, at evaluere ICC-regler inden for trade finance og hjælpe handelsfinansieringsindustriens hen mod større digitalisering.

Handelsfinansieringsindustrien gennemgår en massiv udvikling – fra tidskrævende og besværlige manuelle processer, der involverer papirbaserede instrumenter som Letters of Credit til en automatiseret og digitaliseret fremtid. Derfor er arbejdsgruppens hovedfokus på aktiviteter, som muliggør realisering af de mange fordele ved digitalisering – herunder gennemsigtighed, tid og omkostningsbesparelser, reducerede fejl og reduceret compliance og operationel risiko.

Industrien skal omdannes
Olivier Paul, leder af Politik hos ICC Banking Commission udtaler i forbindelse med lanceringen: “Gruppens fokus er simpelt at forbedre bevidstheden om digitalisering og tilskynde banker og andre selskabsaktører til at deltage i omdannelsen af ​​industrien. Digitalisering kan medføre væsentlige driftsmæssige forbedringer med betydelige større økonomiske fordele. Nuværende e-kompatibilitet og minimumsstandarder er kritiske, ligesom retssikkerhed. Denne arbejdsgruppe vil således spille en afgørende rolle for at levere en digital fremtid for handelsfinansiering.”

Tre kerneområder
Digitaliseringsgruppens kerneopgaver er tredelte. For det første skal gruppen evaluere ICC-regler, såsom Uniform Customs and Practice for Documentary Credits (UCP), for at vurdere e-kompatibilitet og sikre, at de er “e-kompatible”. Dette gør det muligt for bankerne at acceptere data frem for dokumenter.

For det andet skal gruppen fremskynde digitalisering i industrien ved at udvikle et sæt minimumsstandarder for tjenesteudbyderes digitale forbindelser, især på tværs af juridiske, informationssikkerhedsmæssige og teknologiske forbindelser.

For det tredje vil gruppen undersøge juridiske og praktiske spørgsmål i forbindelse med validitet og værdi af ​​data og dokumenter i digitaliseret form. Arbejdsgruppen for eksempel foretage juridiske undersøgelser af hvordan tredjeparters rettigheder sammenlignes med papir og elektroniske Bill of Lading.

Flere nyheder

Ny generalsekretær for ICC Danmark

Brian Mikkelsen erstatter Jens Klarskov på posten som generalsekretær for ICC Danmark. Det sker samtidig med at Brian Mikkelsen tiltræder som administrerende direktør i Dansk Erhverv. Brian er tidligere justits-, erhvervs og kulturminister samt tidligere […]

Læs mere
ICC’s nye formand er Paul Polman

Paul Polman, administrerende direktør for Unilever, er blevet valgt som formand for ICC ved World Council i Paris den 21. juni. Ambitioner om bæredygtigt erhverv Polman har været leder af Unilever siden 2009. Hr. Polman […]

Læs mere
Virksomheder kæmper for at nedbryde plastforurening

ICC markerede World Environment Day ved at fremhæve innovative virksomheder rundt omkring i verden, der forpligter sig til at nedbryde plastforurening. FN’s World Environment Day Hvert år den 5. juni afholdes FN’s World Environment Day. […]

Læs mere
ICC Voldgiftsinstitution er den mest foretrukne i verden

ICC Internationale Voldgiftsdomstol er igen blevet anerkendt som den mest foretrukne voldgiftsinstitution i hele verden ifølge en større international voldgiftsundersøgelse. Undersøgelsen blev udført af International Arbitration School, Queen Mary University of London (QMUL) i samarbejde […]

Læs mere