ICC Danmark

Digitalisering af Trade Finance

ICC’s årlige rapport af Trade Finance sektoren Global Trade: Securing Future Growth viser, at 60 pct. af bankerne er godt i gang med digitalisering – hvilket er en essentielt faktor for fremtidens bankverden inden for Trade Finance.

Over 60 pct. af de undersøgte banker rapporterede at have implementeret eller i færd med at implementere teknologiløsninger til digitalisering af deres Trade Finance aktiviteter. Dog svarer kun 9 pct. af bankerne, at teknologiløsninger allerede har påvirket effektiviteten.

Global Trade: Securing Future Growth

ICC’s rapport blev gennemført for tiende gang og er en dybdegående undersøgelse af Trade Finance sektoren. Rapporten er baseret på oplysninger fra over 250 banker i mere end 90 lande. Undersøgelsens resultater støttes af faglige bidrag fra et internationalt udvalg af førende aktører inden for handel og finansiering, herunder eksperter fra Verdensbanken, Boston Consulting Group (BCG) og Verdenshandelsorganisationen.

Rapporten beskrives som en realitetstjek, da kun 9 pct. af bankerne har rapporteret, at implementerede løsninger hidtil har ført til en reduktion af tid og omkostninger. Trade Finance er en dokumenttung branche. En enkelt handelstransaktion kan nå over 100 sider med dokumenter. De mange dokumenter og aktører (blandt andet banker, toldmyndigheder, rederier og forsikringsselskaber), der er involveret i handelstransaktioner, gør det svært for industrien at digitalisere hurtigt.

ICCs generalsekretær John W.H. Denton udtaler: “Digitalisering i Trade Finance sektoren vil øge økonomisk vækst og bæredygtig udvikling. Digitalisering vil gøre handel mere inklusiv. Rapporten giver indsigt i de reelle udfordringer som sektoren står over for. Det skaber et klart billede for hvordan digitaliseringsprocessen kan forbedres og dermed fremme bredere fælles mål. ”

Optimisme for fremtidig vækst

Ifølge BCG estimater kan digitalisering medvirke til at sænke omkostningerne med op til 6 milliarder dollar om 3-5 år og øge bankernes handelsfinansieringsindtægter med 10 pct. i forbindelse med Trade Finance.

Rapporten viser, at et flertal af bankerne allerede er i gang med digitalisering og anerkender dets potentielle gevinster. Næsten tre fjerdedele af bankerne præsenterede et optimistisk perspektiv for det næste års tid, hvor respondenterne med hovedkontor i Afrika og Asien Stillehavet var den mest positive, henholdsvis 89 pct. og 81 pct.

 

Læs mere om Global Trade: Securing Future Growth rapporten.

Flere nyheder

Danske virksomheder styrker ulande med frihandel

Onsdag den 13. marts 2019 afholder ICC Danmark, Udenrigsministeriet, Danske Rederier og Mærsk et roundtable-møde, som skal få danske virksomheder med i en offentlig-privat alliance, der skal hjælpe ulande til at fjerne helt konkrete forhindringer […]

Læs mere
ICC’s årlige mæglingsuge

ICC afholdte årets største uddannelsesbegivenhed, ICC Mediation Week, i Paris i starten af februar. Mere end 500 studerende, ADR-praktikere og frivillige fra hele verden var samlet i en uge til læring, netværk og sjov. Studerende […]

Læs mere
Når bæredygtighed bliver mere end blot ”business care”

Industrisektoren verden over kan drage fordel af bæredygtighed. Michael Wilkins fastslår, at bæredygtighed ikke blot er tomme ord, men selv industrisektoren kan drage økonomiske fordele af bæredygtigt erhverv. Michael Wilkins, chef for Bæredygtig Finansiering, S&P […]

Læs mere