ICC Danmark

Digitalisering af Trade Finance

ICC’s årlige rapport af Trade Finance sektoren Global Trade: Securing Future Growth viser, at 60 pct. af bankerne er godt i gang med digitalisering – hvilket er en essentielt faktor for fremtidens bankverden inden for Trade Finance.

Over 60 pct. af de undersøgte banker rapporterede at have implementeret eller i færd med at implementere teknologiløsninger til digitalisering af deres Trade Finance aktiviteter. Dog svarer kun 9 pct. af bankerne, at teknologiløsninger allerede har påvirket effektiviteten.

Global Trade: Securing Future Growth

ICC’s rapport blev gennemført for tiende gang og er en dybdegående undersøgelse af Trade Finance sektoren. Rapporten er baseret på oplysninger fra over 250 banker i mere end 90 lande. Undersøgelsens resultater støttes af faglige bidrag fra et internationalt udvalg af førende aktører inden for handel og finansiering, herunder eksperter fra Verdensbanken, Boston Consulting Group (BCG) og Verdenshandelsorganisationen.

Rapporten beskrives som en realitetstjek, da kun 9 pct. af bankerne har rapporteret, at implementerede løsninger hidtil har ført til en reduktion af tid og omkostninger. Trade Finance er en dokumenttung branche. En enkelt handelstransaktion kan nå over 100 sider med dokumenter. De mange dokumenter og aktører (blandt andet banker, toldmyndigheder, rederier og forsikringsselskaber), der er involveret i handelstransaktioner, gør det svært for industrien at digitalisere hurtigt.

ICCs generalsekretær John W.H. Denton udtaler: “Digitalisering i Trade Finance sektoren vil øge økonomisk vækst og bæredygtig udvikling. Digitalisering vil gøre handel mere inklusiv. Rapporten giver indsigt i de reelle udfordringer som sektoren står over for. Det skaber et klart billede for hvordan digitaliseringsprocessen kan forbedres og dermed fremme bredere fælles mål. ”

Optimisme for fremtidig vækst

Ifølge BCG estimater kan digitalisering medvirke til at sænke omkostningerne med op til 6 milliarder dollar om 3-5 år og øge bankernes handelsfinansieringsindtægter med 10 pct. i forbindelse med Trade Finance.

Rapporten viser, at et flertal af bankerne allerede er i gang med digitalisering og anerkender dets potentielle gevinster. Næsten tre fjerdedele af bankerne præsenterede et optimistisk perspektiv for det næste års tid, hvor respondenterne med hovedkontor i Afrika og Asien Stillehavet var den mest positive, henholdsvis 89 pct. og 81 pct.

 

Læs mere om Global Trade: Securing Future Growth rapporten.

Flere nyheder

ICC Voldgiftsinstitution er den mest foretrukne i verden

ICC Internationale Voldgiftsdomstol er igen blevet anerkendt som den mest foretrukne voldgiftsinstitution i hele verden ifølge en større international voldgiftsundersøgelse. Undersøgelsen blev udført af International Arbitration School, Queen Mary University of London (QMUL) i samarbejde […]

Læs mere
Carnet-systemet udvider til Qatar

Qatar er det 78. land til at indføre ATA Carnet-systemet. Samtidig er Qatar Handelskammeret også blevet det 77. medlem af den internationale ATA Carnet Guarantee Chain. Fremmer åben handel På vegne af ICC WCF World […]

Læs mere
NY udgave af ICC Guide to Export Import

Det er nu muligt at købe den 5. udgave af ICC Guide to Export & Import. Den 5. udgave går endnu mere i dybden end sine forgænger ved at introducere de væsentlige regler og standardpraksis […]

Læs mere