ICC Danmark

Carnet-systemet udvider til Qatar

Qatar er det 78. land til at indføre ATA Carnet-systemet. Samtidig er Qatar Handelskammeret også blevet det 77. medlem af den internationale ATA Carnet Guarantee Chain.

Fremmer åben handel

På vegne af ICC WCF World ATA Carnet Council (WATAC) udtaler formand Ruedi Bolliger: “Vi er glade for at have Qatar tilsluttet ATA Carnet-systemet. Vi har arbejdet tæt sammen med handelskammeret i Qatar for at dette kunne ske. Tolddokumentet giver muligheder for virksomheder fra ATA-lande til global handel.”

Formand for Qatar-handelskammeret og ICC Qatar understreger betydningen af ​​ATA Carnet for at fremme åben handel og uddyber: “Qatar’s tiltrædelse i systemet er en vidnesbyrd vores arbejde for åben handel og betydningen af ​​fri bevægelighed for varer og tjenesteydelser rundt om i verden. ”

ATA Carnet-systemet

En kombination af franske og engelske betegnelser, der betyder “Admission Temporaire” eller midlertidig adgang. Et ATA Carnet er et internationalt tolddokument, der giver mulighed for told og skattefri midlertidig adgang af varer i et land uden for EU i op til et år. Fra den 1. august 2018 vil ​​ATA-systemet styrke Qatar status som et globalt investering- og handelsland. Carnet-systemet er et vigtigt handelsværktøj, som giver virksomhederne i Qatar mulighed for at videreudvikle deres eksportkapacitet.

Systemet var et fælles initiativ, der blev oprettet af ICC WCF og Verdenstoldorganisationen (WCO) i 1961 for at fremme international handel. Systemet styrkes af ATA Carnet Guarantee Chain, en dedikeret gruppe af kamre og erhvervsorganisationer udpeget af deres nationale toldmyndighed til at udstede og garantere carneter.

ICC WCF er nu tættere på at skabe et digitaliseret ATA Carnet-system og relaterede forretningsprocesser.

Flere nyheder

ICC Voldgiftsinstitution er den mest foretrukne i verden

ICC Internationale Voldgiftsdomstol er igen blevet anerkendt som den mest foretrukne voldgiftsinstitution i hele verden ifølge en større international voldgiftsundersøgelse. Undersøgelsen blev udført af International Arbitration School, Queen Mary University of London (QMUL) i samarbejde […]

Læs mere
Digitalisering af Trade Finance

ICC’s årlige rapport af Trade Finance sektoren Global Trade: Securing Future Growth viser, at 60 pct. af bankerne er godt i gang med digitalisering – hvilket er en essentielt faktor for fremtidens bankverden inden for […]

Læs mere
NY udgave af ICC Guide to Export Import

Det er nu muligt at købe den 5. udgave af ICC Guide to Export & Import. Den 5. udgave går endnu mere i dybden end sine forgænger ved at introducere de væsentlige regler og standardpraksis […]

Læs mere